Kuruluşunun 6. yıldönümünde basın mensupları ile bir araya gelen konsey yönetimi tüm İzmirliler'in kent yönetimi ve sosyal hayattaki rollerinin güçlendirilmesi için karar alma süreçlerine katılıma çağırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, “Kentimiz için, inandığımız fikirleri hayata geçirmek, takım çalışması içerisinde projeler üretmek, yeni çevre ve arkadaşlıklar edinmek, ilgi alanlarınızı keşfetmek, birlikte çalışma kültürüne katkıda bulunmak, kentinizle ilgili sorumluluk almak ve özgüveninizi pekiştirmek için İzmir'in en güçlü ve geniş katılımlı demokratik yapısında 'ben de varım' demek isteyen 4.5 milyon İzmirliyi, İzmir Kent Konseyi'nin çalışmalarına katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Bugüne kadar gönüllü İzmirliler'in İzmir Kent Konseyi bünyesinde hayata geçirdiği projelere dikkat çeken Gruşçu şunları söyledi:

“İzmir Kent Konseyi'ne gönüllülükle katılan onlarca genç, kadın, engelli ve çocuk İzmirliler bugüne kadar gerçekleştirdikleriyle inancımızı pekiştirdi. Gönüllüler kentine katkı sunmak ve kentin değerlerine sahip çıkmak için kolları sıvadı. İzmir Kent Konseyi'ni Türkiye'nin yeni demokratik çehresi haline getirecek ve 4.5 milyon İzmirlimizin katılımlarıyla güçlenecek bir halk meclisine dönüştürmek arzusu içindeyiz. Halkımızın karar alma mekanizmasına katılmasına ve kenti birlikte yönetme anlayışına katkı sunmasına olanak tanımak istiyoruz."

Öte yandan Başkan Gruşçu İzmir Kent Konseyi'ndeki çalışmalarından dolayı Sancar Maruflu'ya bir teşekkür plaketi takdim etti.

Mustafa OĞUZ İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi