İZ GAZETE- Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabı üzerinden 1,5 dakikalık kayıt boyunca İzmir’e, İzmirliler’e ağır hakaretler ve küfürler eden Zekiye Çomaklı büyük tepki çekti. Zekiye Çomaklı'nın Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın da annesi olduğu ortaya çıktı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya hesabı üzerinden, “ Hem bir İzmirli olarak bize hakaretten, hem de kamu barışı aleyhine davrandığı için TCK Md 216'dan hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Suç duyurusu için kendisinde vekâletim olan değerli arkadaşım avukat Murat Ergün'dan rica ettim. Vekilim olarak değerli dostum Ergün, bu sabah S.Ç hakkında İzmirlilere/bize yaptığı hakaret ve düşmanlığa sevkedici sözleri hakkında suç duyurusu yaptı” açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Zekiye Çomaklı, 1,5 dakikalık o videoda, dünyanın birçok yerinde Hristiyan ile Yahudilerin ezan dinleyip, Kuran okuyarak korona virüse karşı mücadele ettiğini ifade ederek, "Bizim İzmir'deki dinsiz, imansız anladık gavursunuz, tamam ama gavur olunur da gardaş bu kadar mı namussuz gavur olunur? Bu kadar mı haysiyetsiz gavur olunur, azıcık efendi gavur olun" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi