Gündeme geldiği günden bu yana tepki toplayan şeker fabrikalarının özelleştirilmesi İzmir'de de yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Konak ve Alsancak'ta imza masası kuran CHP Konak kadın kolları ve gençlik kolları İzmirlileri şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı imza kampanyasına davet etti.

Sağlığımızı tehdit edecek, ülke tarımımıza darbe vuracak bu uygulamadan vazgeçilmesini talep ediyoruz.” diyerek İzmirlilerin desteğini istenen kampanya halk tarafından da büyük ilgi gördü.

İmza masalarının pazar gününe kadar Türkan Saylan Kültür Merkezi önü ve Konak Medyanı’nda kalacağını bildiren partililer, “Geleceğini düşünen ve bu ülkeyi seven herkesin ayrım gözetmeksizin milli değerlerin yok edilmesine karşı çıkması gerekir.” dedi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde kurulan masaya imza atmak için gelen halk hükümete olan tepki ve sorunlarını CHP Konak İlçe yöneticilerine ilettiler.  İmza masasında “Satarak Değil, Üreterek Kalkınma” ile “Yerli ve Milli Sermaye Satılamaz” dövizleri dikkat çekti. 

Konak Meydanı’nda kurulan masada gençler; akranlarına ve büyüklerine özelleştirmenin yarattığı sorunları, kalkınma planlarının üretimde dışa bağımlı bir ülkeyle gerçekleştirilmeyeceğini anlatarak farkındalık oluşturmayı amaçladı. 

KANSER YAPIYOR

İmza masasında şeker fabrikalarının kapatılarak üretimde nişasta bazlı şeker (NŞB) ve Yüksek fruktozlu mısır şurubu (YFMŞ) kullanılacağını anlatarak sağlığa zararları hakkında halkı bilinçlendirmek için bulunan Beslenme Uzmanı Pelda Başak: “Aşırı früktoz alımı düşük insülin konsantrasyonuna sebep olur bu da leptin seviyesinin düşük olmasına yol açar. Leptinin düşük seviyede olması kilo almaya ve obeziteye sebep olur. Obezite de kalp damar hastalıklarından kaynaklı inme , tip 2 diyabet , karaciğer yağlanması ve bir çok metabolik hastalığa yol açar. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarında früktozdan zengin beslenmenin metabolik sendrom, insülin direnci , hipertansiyon ve ağırlık artışına neden olduğunu çoktan beri biliyoruz. Metabolik sendromun ise kansere sebep olduğu konusunda hiçbir tereddüt kalmamış durumda” diyerek durumun ciddiyetini gözler önüne serdi. 

Nişasta Bazlı Şeker ve Yüksek fruktozlu mısır şurubunun zararlarının yer aldığı akademik araştırma metinleri halka dağıltıldı. 

ALTIOK DA DESTEK VERDİ

Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Konak Meydanı olmak üzere İzmir’in iki önemli noktasında imza masaları kuran CHP Kadın ve Gençlik Kolları şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı imza kampanyası düzenledi. 
Kampanyaya imza atarak destek veren İzmir Milletvekiili Zeynep Altıok “ Şeker fabrikalarının satılması halinde geçimini pancardan sağlayan 250 binden fazla insanın mağdur olacağını 8 bin fabrika işçisinin de işsiz kalacağını ifade etti. Zeynep Altıok “Şekeri zehir edenlere karşı pancarımıza, fabrikamıza, toprağımıza ve işçimize, emeğe ve üretime sahip çıkacağız. Bu nedenle Şeker Fabrikalarının satışı derhal geri çekilmeli ve fabrikalar gerçek sahipleri olan halkın kendisinde kalmalıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi