Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Vakfı’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) desteğiyle şehrin turizm potansiyelini arttırmak ve İzmir’den dünyaya yapılan uçuşları tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Direct İzmir’ projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti. İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e yapılan direkt uçuşların tanıtımını yapan ve İzmir’den aktarmasız uçulabilecek şehirlerin tamamının web sitesi üzerinden görülebileceği directizmir.com projesinin lansmanı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı. Programda, İBB Başkanı Tunç Soyer, Türk Hava Yolları İzmir Satış Müdürü Ömer Uzun, Sun Ekspress Ticaret Direktörü Peter Glade, Pegasus Satış ve Network Planlama Direktörü Emre Pekesen, CHP’li belediye başkanları, İBB Bürokratları ve İzmir Vakfı temsilcileri yer aldı.

‘İZMİR GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAZ’

Çok heyecanlı olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Directİzmir bizim için İzmir’in kabuğunun kırılıp dünyayla buluşmasına bir adım daha yaklaşmak. İzmir’i İzmir yapan en büyük zenginliği dünyayla ne kadar buluştuğuna bağlı. İzmir eğer kabuğunu kıramıyorsa dünya kenti olma vasfından uzaklaşmaya başlıyor. Ne kadar kabuğunu kırıp dünyaya açılırsa dünya kenti olmaya yaklaşıyor. Sektör temsilcisi arkadaşların İzmir’e güveni en büyük şansımız. Ama içleri rahat olsun, İzmir asla bu güveni boşa çıkarmaz. Sizler İzmir’den güç aldıkça İzmir de size güç vermeye devam edecek” dedi.

DÜNYA KENTİ HEDEFİNE ADIM ADIM

Pandemi boyunca boş durmadıklarını söyleyen Başkan Soyer, İzmir’in dünya kenti olması için birçok çalışma yaptıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “2021 başında İzmir Turizm Stratejisi’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Vakfı ortaklığıyla yayınlamıştık. Şimdi bu stratejide her ne yazıyorsa, kent paydaşlarımızla birlikte teker teker uyguluyoruz.  Bu süreçte dijital turizm altyapısını kuran Türkiye’deki ilk şehir olduk. Visitİzmir mobil aplikasyonunu yayınlayarak İzmirlilerin, turistlerin ve sektörün hizmetine sunduk. Pandeminin derinden sarstığı sektörü desteklemek için Türkiye’nin ilk güvenilir destinasyon sistemini, Turuncu Çember hijyen sertifikasını uygulamaya koyduk.  Sektör temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda Konak Meydanı’nda tur otobüsleri için yolcu indirme noktası oluşturduk. Alsancak’ta, Kültürpark’ta, Kemeraltı’nda turizm bilgilendirme ofislerimizi açtık. Turizm bilgilendirme ofislerimizin sayısı ilerleyen aylarda İzmir genelinde artacak.  İzmir’in doğal ve kültürel mirasını dünya ölçeğinde bilinir hale getirmek için Dünyanın İzmir Mirası programını başlattık. Kemeraltı, Gediz Deltası, Ceneviz Kaleleri ve Birgi’yle birlikte İzmir’deki UNESCO Dünya Mirası sayısı ikiden altıya yükselecek. İzmir’i yeniden önemli bir kurvaziyer limanı haline getirmek amacıyla, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, TÜRSAB, İzmir Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odası ile birlikte çalışıyoruz. Yıllar sonra ilk gemiyi mart ayında İzmir limanında ağırlayacağız. Pandemi nedeniyle beklenmedik bir sorun yaşanmazsa, toplamda 29 seferle 2022 yılını kurvaziyer turizmi açısından dolu dolu geçirmeyi hedefliyoruz.”

‘TÜM BÖLGEYE VE ÜLKEYE KATKI SUNACAK’

Directİzmir projesinin İzmir’e direkt ulaşım olanaklarını üç adımda geliştirmeyi hedeflediğini dile getiren Soyer, “İlk olarak satışta olan ama henüz yeterli yolcu sayısına ulaşamayan uçuşların kesintisiz devam edebilmesini hedefliyoruz. İkinci adımda sadece yaz mevsiminde gerçekleştirilen direkt uçuşların yıl geneline yayılarak İzmir’i yılın 12 ayı turist çeken bir şehir haline getirmeyi amaçlıyoruz. Üçüncü ve son adımda ise İzmir’den direkt uçuş yapılan yeni destinasyonların açılmasını hedefliyoruz. Böylelikle dünyanın farklı şehirlerinden ziyaretçilerin İzmir’in doğal ve kültürel mirasıyla buluşabilmesinin kapısını aralıyoruz. Tüm bu hedeflere ulaşmak için İzmir’deki değerli paydaşlarımızla eşgüdüm halinde çalışıyoruz. Sun Express, Corendon, Pegasus, Türk Hava Yolları ve Adnan Menderes Havalimanı’na değer katan TAV ile birlikte hareket ediyoruz. İzmir Havalimanı’nı yeni bir cazibe merkezi haline getirecek bu çalışma, sadece İzmir’e değil, tüm Ege Bölgesi ve ülkemizin turizmine katkı sunacak” ifadelerini kullandı

‘SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU’

Başkan Soyer, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan, içinde bulunduğumuz ay itibarıyla, yurt içi ve yurtdışında toplam 49 noktaya tarifeli direkt seferler gerçekleştiriliyor. Bu şehirlere önümüzdeki yaz döneminde Beyrut, Cenevre, Milano, Üsküp ve Nantes gibi yeni noktalar eklenecek. Bugün imzalayacağımız protokol sefer sayılarını ve destinasyonları artırmak için attığımız çok önemli bir ilk adım. Bu protokol ile İzmir’den direkt uçuş düzenleyen tüm havayolu firmalarının seferlerini Türkiye ve dünya genelinde tanıtmayı taahhüt ediyoruz. İBB olarak bu tanıtımın önemli bir parçası olmayı taahhüt ediyoruz.Directizmir.com adıyla İzmir’den direkt uçulabilen tüm destinasyonları içeren bir internet sitesi kurduk Vatandaşlarımız bu site sayesinde İzmir’den aktarmasız uçulabilen tüm noktaları en güncel haliyle ve hızla öğrenebilecek. Yeni destinasyonları yaratmanın ne kadar güç olduğunu tahmin edebiliyoruz. İBB olarak gövdemizle sizin yanınızda olacağız. İzmir’in refahını büyütmek için çalışan tüm kurumlara sahip çıkmak boynumuzun borcudur. İzmir’e yatırım yapan havayolu şirketlerimizin de sonuna kadar yanındayız.  Bu ortaklık sayesinde inanıyorum ki İzmir turizmini pandemiye rağmen büyütmeyi başaracağız. Çünkü bu şehrin bir ruhu var ve o ruh dünyayla buluşmaya hazır. Tüm hava yolu şirketlerimiz ve TAV’ın yöneticileri başta olmak üzere bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN TEŞEKKÜR

Lansmanda konuşan Pegasus Satış ve Network Planlama Direktörü Emre Pekesen ise, “İzmir’den gerçekleştirdiğimiz direkt uçuşlara directizmir.com ile çok ile kolayca ulaşılabilmesi bizim için kıymetli. Bunun duyurulmasının ne kadar maliyetli ve zor olduğunu bilen biri olarak söylüyorum. O nedenle directizmir.com bizim için çok önemli. Bu faydalı projede emeğe geçen herkese teşekkürü borç biliriz” diye konuştu.

Türk Hava Yolları İzmir Satış Müdürü Ömer Uzun da, “Sektörümüzün toparlanması ümidiyle yapılan bu organizasyonun motive edici olduğunu ve katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hem tanıtım anlamında (maddi anlamda) hem de sektöre moral motivasyon vermesi için bu çalışma için canı gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Projenin önemini vurgulayan Sun Ekspress Ticaret Direktörü Peter Glade, “İzmir’in zengin destinasyonuna bu uygulamayla ulaşabilirseniz. Biz bunu birlikte ortaklaşa hayata gerçekleştirecek olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi