Gizem TABAN/İZ GAZETE- Pandemi başladığından bu yana kısıtlamalar nedeniyle mağdur olan, işsiz kalan, geçim sıkıntısı yaşayan 100’den fazla müzisyen intihar etmişti. Maddi ve manevi olarak zorlu bir dönem geçiren müzisyenler, bu zorlu süreci dayanışmayla aşmaya çalışıyor. Normalleşme sürecinin başlamasıyla kısıtlamaların kaldırılması da müzisyenler için bir umut oldu. Pandemi sürecinde geçim derdinden dolayı enstrümanlarını satmak zorunda kalan müzisyenlerin ayakta kalmaları için harekete geçen İzmir Müzisyenler Derneği (İMD) gönüllere dokunan bir kampanya başlattı. 

‘ENSTÜRMANINI PAYLAŞ’

İMD’nin pandemi sürecinde enstrümanını satmak zorunda kalan müzisyenlerin enstrümanlarını geri almaları için başlattığı ‘Enstrümanını paylaş’ kampanyası şimdiden 40 müzisyene dokundu. Kampanya kapsamında; pandemi sürecinde enstrümanını satmak zorunda kalan Türkiye’nin dört bir yanındaki müzisyenlere, gönüllülerin desteğiyle enstrüman hediye ediliyor.  Gönüllüler, kullanmadığı sıfır, ikinci el ya da arızalı enstrümanları İMD’ye ulaştırıyor. İMD ise arızalı olan enstrümanları önce tamir ederek, sıfır veya ikinci el enstrümanları da doğrudan ihtiyacı olan müzisyenlere ulaştırıyor. İMD ayrıca kendi içinde oluşturduğu dayanışmayla yeni enstrümanlar da satın alarak müzik emekçilerine hediye ediyor.  

‘TÜRKİYE’YE DOKUNAN DAYANIŞMA’

İzmir’de başlattıkları kampanyanın, Türkiye’nin birçok farklı yerindeki müzisyenlere dokunduğunu belirten İMD Başkanı Oktay Çaparoğlu, “Bize başvuran tüm müzisyenlere elimizden geldiğimizce destek olmaya çalışıyoruz. Dernek üyelerimizin, gönüllerinin desteğiyle, pandemi sürecinde enstürmanını satmak zorunda kalan müzik emekçisi dostlarımızın enstrümanlara yeniden kavuşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Normalleşme sürecinin başlaması bizim için çok önemli. Ayakta kalmamız için bu süreci iyi değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.

İZMİRLİLERE ‘DESTEK’ ÇAĞRISI

İzmirlilere de çağrıda bulunan Çaparoğlu, “Bizim en büyük isteğimiz, İzmirlilerin daha fazla müzisyenin istihdamı için talepte bulunmaları… Biz artık dibin dibindeyiz. Yeniden yaşama umutla sarılmamız ve geçimimizi sağlamamız lazım. Ayakta kalmamızın tek çaresi sanatımızı icra ederek ekmeğimizi kazanmamız. İzmirlilerin, kampanyalarımızı takip etmelerini ve destek olmalarını bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi