ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - İzmir Kadın Platformu ve KESK Kadın Meclis'i sokağa çıkacak.

Son yıllarda gündemden düşmeyen ve toplumda büyük rahatsızlık uyandıran çocuk istismarı ve ölümleri nedeniyle İzmirli kadınlar çocukları yaşatmak için sokağa çıkacak. "Eylül ve Leyla son olsun" diyen kadınlar 6 Temmuz Cuma saat 19:00' da Alsancak ÖSYM binası önünde buluşacak.

İstanbul Çocuk Hakları Sözleşmesinin gereğinin yerine getirilmesini talep eden İzmir Kadın Platformu bileşenleri, toplumu çocukların çıkaramadığı ses olmaya davet etti.

"Eğitim sistemi, denetimin artırılması, mağdurun korunması, cezalarda indirimlerinin engellenmesi gibi koruyucu ve önleyici önlemleri içeren Çocuk Koruma Hizmetlerinde Koordinasyon Strateji Belgesi’nin bir an önce uygulamaya konulması yerine, 15 yaş üstü çocukların istismarını meşrulaştıran, cinsel istismar ve şiddet olaylarının bireysel bir suça indiren, cezalandırmada hadımı öngören Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı’nı reddediyoruz." denilen açıklamada, bir an önce çocuk yaşta ve zorla evlendirmeleri önleyecek ve tüm sorumlular hakkında caydırıcı cezalar getirecek yasal düzenlemeler yapılmasını talep ettiler.

RAKAMLAR NE DİYOR?

İzmir’de 2015 yılında çocuğa şiddet ve cinsel istismar başvurusu 715 iken, 2016 Nisan ile 2017 Nisan aylarında başvuru sayısı 3 bin 100’e çıktı. 

İzmir Barosu Genel Sekreteri ve Çocuk Hakları Merkezi Sorumlusu avukat İlke Erol, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’ne gelen başvuruların 2016 Nisan ayı ile 2017 Nisan ayı içerisinde 3 bin 100’e ulaştığını yani 1 yıl içinde çocuk istismarında 3 kat artışın ortaya çıktığını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi