Koronavirüs salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı bugünlerde İzmirli iş insanı Gökhan Yeniçeri, kendi imalatları olan dezenfeksiyon tünelini Kızılay Konak Şubesi'ne bağışladı. Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne kurulan dezenfeksiyon tünelinin açılışına Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı da katıldı. Ürünün tamamen yerli ve milli olduğunu belirten Gökhan Yeniçeri, ürünün cilde herhangi bir zarar vermediğini belirterek, sağlık çalışanlarının ve hasta yakınlarının güvenli bir şekilde hastaneye giriş- çıkış yapabilmeleri için bu ürünü ürettiklerini ifade etti.

'TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ BİR ÜRÜN'

Dezenfeksiyon tünelinin cilde herhangi bir zarar vermediğini anlatan iş insanı Gökhan Yeniçeri, "Koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğimiz bu zor günlerde iş insanları olarak kendi çabalarımızla A-Ge çalışmasını 1 hafta gibi bir sürede tamamlayarak ürünümüzü hazır hale getirdik. İlk ürünümüzü Kızılay Konak Şube Müdürümüz Ömür Şanlı'ya hediye ettik. Sağ olsun o da ürünümüzü Alsancak Nevvar Salih İşgören Hastanesi'ne koymamızı istedi. Bu zor günlerde toplum sağlığı ve sağlık çalışanlarının güvenliğini korumak adına böyle bir şey gerçekleştirdik. Ürünümüz üniversiteler ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ve tamamen bitkisel bir üründür. Yerli ve millidir. İnsan cildine zararı yoktur. İnşallah gelecek günlerde bu virüs bitecek. Evde oturmak yerine gece gündüz çalışarak toplumun yanındayız. Allah herkesin yardımcısı olsun" dedi.

'HAYIRSEVER İŞ İNSANLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Hastaneye gelen vatandaşların ve sağlık çalışanlarının güvenliği için dezenfeksiyon tünelini koyduklarını aktaran Türk Kızılayı Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı ise "Gökhan Bey'e teşekkür ediyorum. Bize böyle bir projeleri olduğunu söyledi ve dezenfeksiyon tünelini Kızılay'a bağışlamak istedi. Biz de Alsancak Nevvar Salih İşgören Hastanesi'ne bağışlayalım dedik. En büyük alkışı sağlık çalışanlarımız hak ediyor. Onlar bizim sağlığımız için çocuklarını görmeden gece gündüz çalışıyor. Buraya gelen vatandaşlarımız sağlık çalışanlarımız bu dezenfeksiyon kabinini kullanarak rahat bir şekilde görevlerini yapsınlar diye düşündük. Hayırsever iş insanlarımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DHA

Editör: Haber Merkezi