İZMİR'de, işadamı Metin Kurtulmuş'un cipiyle çarptığı el arabasındaki demir parçası, hurda toplayan Hüseyin Aydoğdu'nun beline saplanıp yaralanmasına yol açtı. Olayın ardından Aydoğdu'nun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma, uzlaştırmacı bilirkişi Canan Selvi'ye ulaştı. Selvi'nin aracılığında biraraya gelen taraflar, Kurtulmuş'un 100 çocuğa mont bağışlaması karşılığında uzlaştı.



Konak İlçesi Yenişehir Semti'nde geçen kasım ayında, hurda topladığı el arabasıyla evine gitmek isteyen evli ve 3 çocuk babası Hüseyin Aydoğdu (56) yola çıktı. Tekstil işiyle uğraşan işadamı Metin Kurtulmuş (45), yönetimindeki ciple Aydoğdu'nun el arabasına çarptı. Kazanın etkisiyle el arabasındaki demir parça Aydoğdu'nun beline saplandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan ve tetavisi yapılan Aydoğdu, kendisine çarpan Kurtulmuş'tan şikayetçi oldu.



UZLAŞTIRMACI BİLİRKİŞİ TARAFLARI DİNLEDİ

Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada dosya uzlaştırmacı bilirkişi Canan Selvi'ye (29) geldi. Taraflarla görüşen Selvi, uzlaşmayı kabul eden Kurtulmuş ile Aydoğdu'ya seçenekleri sundu. Maddi bir beklenti içinde olmadığını belirten Aydoğdu, ihtiyacı olan çocukların sevindirilebileceğini söyledi. Bunun üzerine Kurtulmuş, Aydoğdu'nun maddi kaybını karşılayıp ihtiyaç sahibi 100 çocuğa mont bağışladı.



'ÇOK MUTLUYUM'

Dosyanın böyle bir şekilde kapanmasına çok sevindiğini belirten Metin Kurtulmuş, "Hüseyin bey çok dürüst bir insan, bir talebi olmadı, ancak maddi zararını karşıladık. Ayrıca uzlaştırmacı bilirkişi Canan Selvi'nin yasalar çerçevesinde sunduğu seçenekler içinde, gücümüzün yettiği ölçüde bağışta bulunduk. Kazanın ardından böyle bir hayır yapmak beni çok mutlu etti. Hem de yaptığınız hayrın nereye gittiğini görebiliyorsunuz" diye konuştu.



'BİRÇOK KURUMA BAĞIŞ YAPILABİLİR'

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda uzlaştırmacı bilirkişi olarak görev yapan Canan Selvi, "Dosya bana geldiğinde incelememi yaptıktan sonra taraflarla görüştüm. Aralarında iletişim problemi olduğunu gördüm. Bunu çözdükten sonra Metin Bey'e seçenekleri sundum. Direk zararı tazmin şekli olabileceğini, kamuya yararlı vakıf ve derneklere bağış yapılabileceğinden ya da savcılığımızın tespit ettiği kişi ile kamu kurumlarına bağış yapılabileceğini söyledim. Kendisi de bu konuda çok hassas biri olduğundan seve seve kabul edeceğini belirtti. Hüseyin Bey de zararının karşılanabileceğini belirtip bir miktardan söz etmedi, ayrıca bağış yapılması durumunda çok mutlu olacağını söyledi. Metin Bey talepleri kabul edince, sorun ortadan kalktı. Hem onlar yıllarca mahkemede uğraşmadılar, hem adli makamlarda yoğunluk olmadı hem de toplumdaki huzur tesis etti, bir hayıra vesile olduk. Bu yüzden hepimiz çok mutluyuz. Daha önceki soruşturma dosyalarında, Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağış yaptırdık, okul aile birliğine bağış yaptırdık, bir sınıfın ihtiyaçlarının karşılanması sağlandı, TEMA'ya 10 ağaç bağışı yapıldı. Dosyada taraflara seçenekleri biz sunuyoruz, kişiler bağışı yaptıktan sonra dekontu bize getiriyor bunu dosyaya koyuyoruz" dedi.



'BENDEN DAHA ÇOK İHTİYACI OLANLAR VAR'

Çocuklarının düğününü yaptığını, ancak masrafları karşılamakta güçlük çekince emekli olmasına rağmen hurda toplamaya başladığını söyleyen Hüseyin Aydoğdu, "Sağ olsun devlet emekli maaşı veriyor. Benim de ihtiyacım var ama ben geçimimi bir şekilde sağlıyorum. Benden daha çok ihtiyacı olan insanların ihtiyacının bir bölümünün bile karşılanması beni mutlu etti. Talihsiz bir kaza yaşandı, sonrasında çok güzel şeyler oldu, bu soğuk günlerde 100 çocuk mont sahibi oldu" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi