İzmirli ISDS Güvenlik firması, yurt içinde sektöre yaptığı yatırımı bir adım daha ileriye taşıyarak yurt dışına açıldı. Karadağ’da ilk yabancı şubesini açan İSDS Güvenlik, bu alanda Türk firmaları arasında bir ilki gerçekleştirdi. İzmirli firma, uluslararası güvenlik şirketlerinin hegemonyasını kırarak hizmet sektörünün ihracattaki payını arttırmayı hedefliyor.

‘ÜLKEMİZİN GELİR PAYINI ARTTIRACAĞIZ’

Yabancı firmaların güvenlik hizmetleri için Türkiye’de faaliyet gösterdiğini hatırlatan ISDS Güvenlik Genel Müdürü İlker Doğan, “Dünyanın neresine gidersek gidelim belli başlı güvenlik firmalarının hizmet verdiğini görüyoruz. Çünkü bu sektörün ekonomik katma değeri oldukça büyük. Bu da ilgili firmaların ülkelerine ciddi ihracat artısı oluşturmasına neden oluyor. Bizim de bu alanda yıllardır ortaya koyduğumuz ciddi bir başarı var. Ülkemizin güvenlik sektöründe yetişmiş insan kaynağının ciddi bir potansiyeli ve yurt dışında alıcısı var. Neden 'Bunu neden biz de yapamayalım' diyerek harekete geçtik. Bu alandaki yatırımlarla Türkiye’nin döviz kaybeden değil döviz kazanan bir ülke konumuna gelmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

‘TECRÜBEMİZ FARK YARATIYOR’

Bu atılımda uluslararası alanda çalışmış deneyimli bir ekibe, gerekli teknolojik donanıma ve bilgiye sahip olmalarının önemli bir fark yarattığını söyleyen Genel Müdür Doğan, “Coğrafyayı biliyor olmak, güvenlik araçlarını tanıyor olmak ve bunları daha önceden tecrübe etmiş olmak fark yaratmamızın zeminini hazırladı. Karadağ’ın sahip olduğu gelişme potansiyelini, büyük firmaları ve lojistik değerini düşünerek ilk tercihimizi buradan yana kullandık. Ciddi bir turizm ülkesi olması da bize diğer ülkelere yapacağımız yatırımda güç veriyor. Hali hazırda çok kısa bir sürede 80 personel ile bu ülkede birçok markaya güvenlik hizmeti verir hale geldik. Entegre tesis yönetimi ve danışmanlığı alanına yaptığımız yatırımla da burada temizlik hizmetleri de vermeye başlıyor olacağız” ifadelerini kullandı.

‘2022’DE BATI AFRİKA’DAYIZ’

Karadağ’daki hizmet kalitesini yerleştirdikten sonra başka ülkelere de yatırım yapmayı sürdüreceklerini kaydeden Doğan, 2022 yılı içinde Batı Afrika ülkelerinde de yeni yatırımlar yapacaklarını belirtti. İlker Doğan şöyle konuştu: “2022 yılı içinde gemi güvenliği alanındaki yatırımlarımızı büyüterek bu alanda yeni şubeler açmış olacağız. Yılın ilk aylarında Batı Afrika ülkelerinde şubeleşecek ve Hint Okyanusu'nda yol alan gemilere güvenlik hizmeti vermeye başlayacağız. Denizlerimiz sakin, pruvamız net olduktan sonra ekibimizle beraber çalışmalarımızı geliştirerek ülke ekonomimize katkı sağlamayı ve dünyada bilinen bir Türk firması yaratmayı başaracağız.”

Editör: Haber Merkezi