21-22 Eylül tarihleri arasında İzmir Sanat'ta gerçekleşecek olan 'Uluslararası İfade Özgürlüğü ve Medya Çalıştayı'nda İzmirli gazetecilere yer verilmemesine İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci-yazar Murat Atilla tepki gösterdi.

Atilla sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; "Kendin çal, kendin oyna... İzmir Barosu bir etkinlik düzenliyor. Güzel bir etkinlik. Uluslararası İfade Özgürlüğü ve Medya Çalıştayı. İki gün sürecek etkinliğin oturumlarını ve katılımcılarını görselden okuyabilirsiniz. Şimdi gelelim asıl meseleye... İzmir'de böyle bir çalıştay düzenleniyor ve yine tek bir İzmirli gazeteci yok. 950 üyesi olan İzmirli gazetecilerin çatı örgütü İzmir Gazeteciler Cemiyeti yok. Kısacası İzmir medyası yok sayılmış. Madem öyle bu çalıştay da İzmirli gazeteciler için, en azından bizim için yok hükmündedir" dedi.

Atilla'nın bu paylaşımına İzmirli gazetecilerden de yoğun destek geldi. İzmirli gazetecilerden bazılarının yazdığı yorumlar ise şöyle;

Gönül Soyoğul; “İzmir'de 'uluslararası ifade özgürlüğü ve medya çalıştayı' yapılıyor ama konuşmacılar arasında ne İzmirli 1 gazeteci, ne de İzmirli gazetecilerin meslek örgütü İzmir Gazeteciler Cemiyeti var! Çalıştay konularından biri de "ifade özgürlüğünü yerelde kurmak". Şaka gibi. Yerel basına kendini ifade edecek alan bırakma, sonra üzerine çalıştay yap. 'Çok alkışlandık, çok aferin aldık' özgüveniyle yapılmış önemli bir hata mıdır, yoksa bilemediğimiz başka sebepler mi vardır? Her neyse sebebi, alkışlanacak bir durum yok ortada, tersine eleştirilecek ve cevap beklenecek bir konudur. İzmir Barosu'na hiç yakışmamıştır, teessüflerimizle... Kınıyorum”

Hüseyin Erciyas; “İzmir’de fuar düzenlenir, İstanbullu gazeteciler çağırılıp ağırlanır… İzmir’de medya çalıştayı düzenlenir… Öyle işte…”

Mehlika Gökmen; “İzmirli olmayı, yerel olmayı küçümseyen bir yaklaşım. izmir barosuna hiç yakışmadı”

Güneş Keskin; “Tebrik ediyorum baroyu. Genel basında ara sayfada küçük bir makaleden okuruz belki olan biteni artıkın...”

Adem Nakçı; “Türkiye'nin en büyük gazeteci örgütlerinden biri bu kentte. Ama yapılan çalıştay da İzmir'den bir tek isim yok. Danıştığınız İzmir dışından olursa, İzmir'e kadük bakmanız da doğal olur...”

Serdar Öztürk; “Ayıp etmişler diyerek en hafif tepkiyi göstermiş olayım”

Sadık Pala; “İzmir’de Mizah festivali yapılmıştı ve İzmir’den 1 tane mizahçı yoktu. Hangi birini sayayım”

AJANS BAKIRÇAY

Editör: Haber Merkezi