Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan depremin ardından kurulan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) seçime gidiyor. Kurulduğundan bu yana başkanlık görevini Haydar Özkan’ın yürüttüğü İZDEDA’nın Genel Kurulu 14 Mayıs Cumartesi günü dernek binasında yapılacak. Mevcut Başkan Haydar Özkan’ın göreve yeniden talip olduğu bilinirken Özkan’a, Dernek’te başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş olan İncilay Irmak da başkanlığa aday olduğunu açıkladı. İncilay Irmak, aday olma gerekçeleri ve hedeflerine ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulundu.

‘KAZANIM SAĞLANMADI’

İZDEDA Başkanlığı’na aday olma gerekçelerini anlatan İncilay Irmak, “İlimizde meydana gelen depremde hem can hem de yuvalarımızı kaybettik. Bu tarihten bu yana depremzedelerimizin mağduriyetlerini gidermek ve hak kayıplarını kazanmak için dernek çatısı altında toplanıp çalışmaya başladık. Ancak derneğimiz; yaklaşık 15 aydır izlediği yol, yanlış tutum, davranış ve tavırlardan biz depremzedelerimize herhangi bir kazanım sağlayamamıştır. Bütünleştirici olamamıştır. Birlikten kuvvet doğar yaklaşımını gösterememiştir. Bu yüzden birlik beraberlik içinde doğrularımla çalışmak, her birimize daha fazla zaman kaybetmeden haklarımızı kazanmayı başarmak için dernek Başkanlığı’na aday oldum. Haydar Bey, çok yoruldu, artık onun dinlenme zamanının geldiğini de düşünüyorum” diye konuştu.

‘HER KONUYLA İLGİLENECEĞİZ’

Depremzedelerimizin birçok sorunu olduğuna dikkat çeken Irmak, göreve geldiği takdirde izleyeceği yol haritasına dair şunları söyledi: “Proje alanında olan depremzede ailelerimizin çok büyük hak kayıpları, her bir ailemizin farklı farklı mağduriyetleri var, Ayrıca proje alanı dışında olan depremzede ailelerimizin de birçok mağduriyeti var. Ben tüm bu sorunların neler olduğunu biliyorum ve bu hak kayıplarını nasıl kazanabileceğimiz, mağduriyetleri nasıl giderebileceğimiz hususunda plan ve projelerim hazırdır. Örneğin, proje alanında kura çekiminde 16 ailemiz evsiz kalmışlardır ve onlar için çözümüm hazırdır. Proje alanı dışında da depremde evleri yıkılan arsa konumuna dönen depremzedelerimizin, evlerini tekrar yaptırabilmeleri için projelerimiz hazırdır. Benim için öncelik hepimizdir. Başkan olduğumda profesyonel ekibimizle birlikte aynı anda her konu ile ilgileneceğiz.”

‘BENİ SEÇTİKLERİ TAKDİRDE…’

‘Depremzedeler neden size oy vermeli?’ sorusunu da yanıtlayan Irmak, “Tarafsız, dürüst, bütünleştirici, herkese birey olarak saygı duyduğum ve değer verdiğim, herkes ile çözüm noktasında çalışmayı istediğim için… Ayrıca tüm depremzedelerimizin hak kayıplarını ve mağduriyetlerini bilmem, çözüm noktasında plan ve projelerimin olması, kimseye tabi olmadığım, çıkarcı ve kişisel yaklaşmadığım ve yaklaşmayacağım, gücün hepimizde olacağı bilincimden beni tercih edip seçtikleri takdirde; hep birlikte alacağımız kararlarla kazanacağımıza eminim” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi