Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli ise yurtdışında olması nedeniyle ziyarette yer alamadı. Özgener ve Yorgancılar, görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘DEĞERLENDİRMELER YAPTIK’

Ziyarette hangi konuların masaya yatırıldığına dair soruyu yanıtlayan EBSO Başkanı Yorgancılar, “Başkanımızı ziyaret ettik. Zaten İzmir ile ilgili, ticaret, sanayi, organize sanayi bölgelerinin büyümesi ile ilgili sürekli görüşmeler yapıyoruz. Şimdi fuar dönemi yaklaşılıyor, fuar hazırlıkları ile ilgili genel değerlendirmeler yaptık” dedi.

‘ORTAK ÇALIŞMA GRUBU’

Başkan Özgener ise toplantıda; İBB’nin İzmir ofisleri kapsamında Brüksel’de açtığı İzmir evi ile ilgili ortak bir çalışma yapılması için İZTO, EBSO, İTB ve İBB’nin bir çalışma grubu kurma kararı aldıklarını belirterek, “Geçen hafta Brüksel evini ziyaret etmiştik. Brüksel evinin yapılanması ile odaları nasıl bir işbirliği içerisinde çalıştırabiliriz, İzmir’e hangi alanda ne imkanlar yaratabiliriz diye birkaç fikrimiz vardı, onları paylaştık. Üç oda ve Büyükşehir Belediyesi ortak bir çalışma grubu kurup Brüksel evi ile ilgili İzmir için kültüründen sanatına, iş hayatına kadar nasıl bir işbirliği sağlayabiliriz, buna çalışacağız. Biz yaptığımız hazırlıkları, yapılması gerekenleri başkanla paylaştık, kendisi de çok sıcak karşıladı. Hem belediyeden arkadaşlar hem de odalardan arkadaşlar bu çalışma komitesinde yer alacak ve bu çalışma grubunda projeler gelişecek. Güzel olan İzmir’de ortak çalışma kültürü devam ediyor, bizim için en önemlisi ve en mutlu eden bu…. Büyükşehir ile ortak projeleri yürütmeye devam edeceğiz. Başkanımız çok sıcak kanlı” diye konuştu.

‘KENTİN GELECEĞİNİ KONUŞTUK’

EBSO Başkanı Yorgancılar da şunları söyledi:

“Brüksel ofisi çok önemli… İzmir’in geleceği için çok önemli… Dünyada artık şehirler yarışıyor. İzmir’in yarışacağı ortamı hazırlayan konuşmalar yaptık. İşin en güzel tarafı Sayın Başkan’ı aradığınız zaman hemen gelin diyor. Aslında İzmir’in geleceğini konuştuk. Her konuyu konuşabilen bir ortamımız var. Bu İzmir'in en büyük şansı.”

YER TALEBİ İÇİN KRİTİK GELİŞME

EBSO’nun OSB’lerle ilgili yer talepleri hakkında bir gelişme olup olmadığına yönelik soruyu yanıtlayan Yorgancılar, “Olumlu bir adım oldu. Sayın Başkanımız talimat verdi, çok güzel ve kapsamlı bir çalışma hazırlamışlar. Önümüzdeki hafta başkan yardımcımız Suphi Bey ile bir araya gelip detaylı bilgileri alacağız. Sonrasında hayırlısıyla İzmir ekonomisine katkı sağlayacak olan projeleri hayata geçireceğiz” dedi. Yorgancılar, ‘Söz konusu yerler ihtiyacı karşılayacak nitelikte mi?’ sorusuna ise, “Sayın Başkan, çok önemli, büyük miktarda yerler açıklanacağını söyledi” yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi