EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Türklab Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şahin Yağlıdere’ye bir mektup göndererek son dönemde ve bugüne kadar yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Yorgancılar “Her zaman, ‘üretim yoksa kalkınmak hayaldir’ dedik, diyoruz. Belirsizliklerin olduğu bu zorlu süreçte, elini taşın altına koyarak üretime devam etme çabasında olan tüm firmalarımızın gayreti çok kıymetlidir. Dünün anlayışları ve çözümlerinin yetmediğini deneyimlediğimiz, hazırlıksız yakalandığımız Covid-19 kriziyle beraber, sloganımız “yaşatmak” olmalı diyorum. Çalışanını, emeklisini, öğrencisini, yaşlısını, gencini, üreticisini, tüccarını, esnafını…her kesimi yaşatmak. Beraberinde tüm kurumlarını, tesislerini, tüm ekosistemi yaşatmak.” diye konuştu.

KATMA DEĞERLİ ÜRETİM

İnsan hayatının hiçbir şeyle kıyaslanmayacağını vurgulayan Yorgancılar “Karşı karşıya kaldığımız bu süreçte hatırladık ki; insan sağlığı her şeyin önünde ve başka bir şeyle kıyaslanmayacak önemde. İnsan olmadan, ne üretmenin, ne tüketmenin, ne de yaşamın değeri var. Bu süreç bizlere; eğitimin, ilimin, bilimin, önce insan yaşamını odak alan olguların vazgeçilmezliğini bir kez daha, kalın harflerle hatırlattı Her zaman vurguladığımız, bilim ve teknolojinin ışığında katma değerli üretim yapmanın önemi, bugünlerde daha anlaşılır oldu ” dedi.

GURUR DUYDUK

Başkan Ender Yorgancılar Türklab Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Şahin Yağlıdere’ye gönderdiği mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Firmanızın, 24 yıllık birikimiyle, kan grubu testleri ve EKG elektrodlarının yanısıra, pek çok hastalığın teşhisinde kullanılan hızlı teşhis kitleri, insan yaşamı için önem arz eden, uluslararası kalite standartlarına sahip ürünleri stratejik önemde. Dünyamızı kasıp kavuran, günde binlerce insanın yaşamını yitirdiği bugünlerde, dünyada bir ilk olan, Covid-19 antijen ve antikor tanı kiti üretim projenizin TÜBİTAK’ın ‘COVID-19 ile Mücadeleye Yönelik Çağrısı’ kapsamında olumlu değerlendirilmesi, bizleri son derece mutlu etmiş, gururlandırmış ve heyecanlandırmıştır. Değerli şahsınız başta olmak üzere, deneyimli araştırma ekibiniz ve sürece katkısı olan herkesi gönülden tebrik ediyor ve hepsine teker teker teşekkürü bir borç biliyorum”

TÜRKLAB hakkında:

Türklab, 1996 yılından bu tarafa Vücut Dışı Teşhis kitleri üreticisi olarak uluslararası pazar ağını geliştirmek için imkânlar dâhilinde her adımı atttı. 24 yıllık emeğin ve birikimin bir mükâfatı olarak Avrupa Başta olmak üzere, Afrika, Orta Asya, Güney Asya, Orta Doğu, Güney Amerika gibi kıtalarda toplam 76 ülkeye ihracat satışı gerçekleştirmeyi başarmıştır. Şu anda Pakistan, Orta Asya Türki Cumhuriyetleri ve Orta Afrika ülkeleri ile ticari ilişkileri geliştirmektedir. Türklab, İTOB organize sanayi bölgesindeki iki fabrikasından birinde Kan Grubu testleri ve EKG elektrodları üretirken, diğer fabrikasında ise Hızlı Teşhiş Kitleri üretmektedir. Ana faaliyetimiz başta HCV, HIV, HBsAg, HBsAb, Malaria ve Dengue vb immünokromatografik in vitro tanı kitleri üretimidir. Kan grubu testleri ile kan gruplarını ve alt grupları tayin ederken, pek çok hastalığın teşhisinde kullanılan hızlı teşhis kitleriyle ise dünyanın dört bir yanında yerel ve global sağlık kuruluşları tarafından yürütülen sağlık taramalarına, hastanelere, kliniklere, üniversitelere de hızlı teşhis imkanı sunan ürünler sunmaktadır. Türklab'ın üretmekte olduğu tüm ürünler CE belgelidir ve uluslararası kalite standartlarına uygundur. Duyarlılık ve özgüllük potansiyeli yüksek olan immünofiltrasyon test (İFT) yöntemi temelli Covid19 antikor (CoV19-Ab) tanı kitleri üretimi amaçlanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi