Dünya komik opera türünün en mükemmel örneklerinden biri olarak kabul edilen "Sevil Berberi" adlı iki perdelik operanın prömiyeri 14 Ocak saat 20.00'de Elhamra Sahnesi’nde yapılacak.

Sevil Berberi'nde İzmir Operası'nın usta sesleri İnanç Makinel, Eylem Demirhan Duru, Barış Yanç, Nejad Beğde, Hasan Alptekin, Seza Agun, Gökhan Nazif Varkan, Fırat Halavut ve Egehan Öge yer alıyor.

Orkestra yönetmenliğini Zdravko Lazarov, sahne yönetmenliğini Haldun Özörten, dekoratörlüğünü Tayfun Çebi, kostüm kreatörlüğünü Nursun Ünlü, koro yönetmenliğini Ahmet Kahyaoğlu, ışık dekoratörlüğünü Müfit Özbek'in, projeksiyon tasarımını Ahmet Şeren'in yaptığı operanın konusu şöyle, "Kont Almaviva Madrid'te görüp aşık olduğu güzel Rosina için Sevil'e gelir. Sevil'de eski berberi Figaro'nun yardımları ile Rosina'ya ulaşmaya çalışır. Ancak Rosina'nın vasisi Don Bartolo, kızın servetine konmak için onunla evlenmeyi planlamaktadır. Don Bartolo'ya engel olmak üzere bir dizi oyun planlanacak, uygulanacak ve güzel Rosina ile Almaviva evlenecekler, sonuçta herkes mutlu olacaktır"

 

 

Editör: Haber Merkezi