TUGAY CAN / İZ GAZETE - Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği İzmir’de ‘mülteci’ alanında çalışanlarla, çalıştayda bir araya gelecek. 21- 23 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan çalıştay, Alsancak Fuar Anemon Otel’de gerçekleşecek.

Çalıştay, Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği’nin Sivil Düşün AB Programından aldığı fon ile yerelde mülteci bireylerin sosyal uyumlarının güçlendirilmesi ve temel haklara erişebilirliklerini kolaylaştırmak amacıyla mülteci çalışmaları alanında faaliyet gösteren aktörlerin katılımı ile yerel bir mülteci çalışmaları forumu ağının kurulmasını amaçlıyor.

Çalıştay için İzmir’de bulunan Sivil Toplum Örgütleri’ne çağrı yapılırken, başvuruların internet üzerinden yapılacağı kaydedildi.

AKADEMİSYENLER DE KATILACAK

Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği Başkanı Süleyman Gök ise çalıştayın amacını mülteci sorununa ilişkin kurumsal bir mücadele olarak belirlediklerini aktarırken, çalıştaya, Sığınmacı ve Mülteciler Derneği ve Suriyeli Mülteciler Derneği başta olmak üzere pek çok Sivil Toplum Örgütü’nün de katılacağını söyledi. Gök ayrıca, üçüncü gün akademisyenlerin de katılımın sağlanacağı panellerin geçekleşeceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi