Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden, İzmir'in kuzey ve doğu ilçelerinde yerel dolu yağışı ile gök gürültülü sağanak yağış uyarısı sonrası beklenen yağmur ve dolu yağışı saat 16.15 itibarıyla kentte başladı. Dolu yağışı nedeniyle Urla ve Menemen'de bazı vatandaşlar araçlarının üzerine halı sererek önlem anlamaya çalıştı. Dolunun etkili olduğu Narlıdere ve Balçova'da sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Sağanak yağışın akşam saatlerine kadar kentte etkili olması beklenirken, yetkililer şu an için şu baskını yönünde ciddi bir ihbar almadıklarını meteoroloji uyarıları sonrası teyakkuzda olduklarını ve hazır beklediklerini ifade etti.

İZMİR'DE İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

DHA'dan Siber Dallı'nın haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İzmir merkez ve batısında yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısının ardından kentte etkili olan yağış nedeniyle ilginç görüntüler oluştu. Bir vatandaş Bayraklı ilçesinde kaldırımda yağmur yağarken yere diz çökerek dua etti. Buca ilçesinde de bazı vatandaşlar caddedeki sudan etkilenmemek için bir hafif ticari aracın tamponuna basarak karşıya geçti. Bayraklı ilçesindeki Sevgiyolu'nda ise iş yerlerini su bastı.

MOTOSİKLETLE SUDAN GEÇERKEN DÜŞTÜ

İzmir'de aniden bastıran yağmurla yollar suyla doldu. Çiğli ilçesinde bir motosiklet sürücüsü yolda dönüş yapacağı sırada dengesini kaybederek suyun içine düştü. Sudan çıkan sürücü motosikletini kaldırıma götürürerek yola devam etti.

GÜNCELLEME: BRANDAYI TAŞIYAMAYAN DUVAR ÇÖKTÜ, 5 ARAÇ HASAR GÖRDÜ

DHA'dan Tolga Tahçı ve Nevra Uçkaç'ın haberine göre, Konak ilçesindeki Anadolu Caddesi 1561 Sokak'ta, saat 18.00 sıralarında, güneşten korunmak için sokaktaki iki yapı arasına çekilen brandanın üzeri yağmur sularıyla doldu. Brandanın ağırlaşması sonucu bağlı olduğu duvar, ağırlığı taşıyamayarak çöktü. Gürültüyü duyan mahalleli durumu polise ve itfaiyeye bildirirken, park halindeki 5 araçta hasar meydana geldi. Olay sırasında hem araçlarda hem de sokakta kimsenin olmaması nedeniyle yaralanan olmadı. Hasar tespit çalışmalarının ardından sokağın temizlenip araçların da kaldırılacağı öğrenildi.

DHA

Editör: Haber Merkezi