İzmir Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında cuma günü saat 18.30’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünden buluşmaya hazırlanıyor. Her türlü şiddet ve sömürüye karşı bir araya gelecek olan kadınlar her yıl olduğu gibi bu yıl da, Kıbrıs Şehirleri Caddesi boyunca yürüyüş gerçekleştirecek.

Kadın cinayetlerinin her geçen gün artığı, kadınların hayatta kalmak ve en temel haklar için mücadele vermek zorunda kaldığı Türkiye’de ekonomik krizin, yoksulluğun kadınlar üzerinde bir şiddet aracına dönmesi bu yıl 25 Kasım’ı daha da anlamlı hale getirdi. Bu doğrultuda tüm kadınları mücadele alanlarına çağıran İzmir Kadın Platformu yaptığı açıklamada, “Evde, iş yerlerinde, sokakta, kampüste tacize, tecavüze, mobbinge uğruyoruz. Her sabah kadın cinayetleriyle uyanıyoruz. İktidar hala ‘kutsal aile’ ve ‘manevi değerler’ söylemleri ile kadınlar üzerinden iktidarını korumanın peşinde. Kadınlar güvencesiz ve esnek koşullara, işsizliğe mâhkum ediliyor. Yoksulluğu en çok kadınlar yaşıyor, yoksulluk arttıkça evde ve işte şiddet derinleşiyor. Krizin tüm yükü üzerimize boca ediliyor. Haklarımıza yönelik gerici saldırılar bitmek bilmiyor. Sansür yasası, kadın gazetecilerin tutuklanması ve katledilmesi, kadın örgütlerine yönelik saldırılar, cezaevlerinde yaşanan şiddet ve işkence suçu, kadınların koruma kararları altında katledilmesi ve sığınma evleri sayısının azlığı, kadınlara ayrılmayan bütçe gibi meselelerle kadına yönelik şiddetin doğrudan devlet tarafından örgütlendiğini gösteriyor” denildi

‘VAZGEÇMİYORUZ’

Dünya’nın her yerinde kadınların hakları ve hayatları için mücadele ettiğinin altı çizilen açıklamada, “Şiddeti yeniden ve yeniden üreten sermaye iktidarının kadın düşmanı politikalarına karşı eşitlik ve özgürlük, şiddetsiz, sömürüsüz bir yaşam için bulunduğumuz her yerde mücadele ediyoruz. Bizleri tahakküm altına alan erkek egemen kapitalist düzene karşı tüm dünyada olduğu gibi İzmir’de de 25 Kasım’da ‘eşitlik, özgürlük, laiklik için ayaktayız’ şiarıyla alanlarda olacağız. Tüm İzmirli kadınları ve LGBTİ+ları birlikte omuz omuza haklarımızı ve hayatlarımızı savunmaya 25 Kasım Cuma günü saat 18.30'da Alsancak'ta buluşmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi