Bir vatandaşın, evindeki köpeğe işkence ettiği görüntülerin sosyal medyada ortaya çıkması üzerine Karabağlar Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri hemen olaya müdahale etti. Ekipler, yaralı hayvanla birlikte evdeki 7 köpeği yasalar çerçevesinde koruma altına alarak, acil tedavi ve bakımını gerçekleştirdi. Olayın kamuoyunun sert tepkisini çekmesinin çekmesinin ardından, Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) kurucusu Haluk Levent Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu arayarak, köpeklerin bakımını üstlenebileceklerini söyledi. Teklifi kabul ettiklerini belirten Başkan Selvitopu, “Sevgili Haluk Levent ile görüşme sağladık. İlgisi için teşekkür ederim. Karabağlar'daki sevimli dostlarımızı korumaya ve onların her türlü ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz” dedi.

Levent de sosyal medya hesabından, “7 köpek kurtarıldı. Bir'i işkence görmüş, 4'ü yaralı. Karabağlar Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri tedavilerini sürdürüyor. Sevgili Muhittin Selvitopu ile görüştük. Köpeklerin bakımını üstleneceğimizi söyledik. Kabul etti. Teşekkür ediyoruz Dostlarımız artık Ferdinand Çiftliği'nde yaşayacak” mesajını paylaştı.

Köpeklerin bakım ve tedavisine, Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün Uzundere Rehabilitasyon Merkezi'nde devam ediliyor.

Editör: Haber Merkezi