Koronavirüs salgınından ekonomik olarak etkilenen ihtiyaç sahibi aileler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla başlatılan ‘Biz Varız’ dayanışması her geçen gün büyüyor. İzmirliler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını istedikleri gıda paketlerini Halkın Bakkalı’ndan (www.halkinbakkali.com) alarak kampanyaya destek verebiliyor. Satın alınan paketler İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

6 SAAT KESİNTİSİZ YAYIN

İhtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında köprü olan ve dayanışma ağını büyütmeye çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne önemli bir destek de İz Gazete’den geldi. Zor günleri dayanışma ruhuyla atlatmak için harekete geçen İz Gazete, ‘Dayanışmayı Canlandıralım’ diyerek 2 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00 ile 19.00 saatleri arasında 6 saatlik kesintisiz canlı yayın yapacak. İz Gazete youtube ve facebook hesaplarından yapılacak canlı yayında ‘Halkın Bakkalı’ndan yardım paketi alma kampanyası tüm İzmir’e duyurulup destekçi sayısının arttırılması sağlanacak.

ÜNLÜ İSİMLER SUNACAK

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan izleyicilere aktarılacak olan canlı yayının sunuculuğunu ise ünlü sanatçılar İlkay Akkaya, Levent Üzümcü, Onur Akın, Sunay Akın ile birlikte önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve gazeteciler Misket Dikmen, Seçkin Öner, Ümit Kartal yapacak.

SOYER VE TANINMIŞ İSİMLER KATILACAK

Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurtdışından aydınların, sanatçıların ve gönüllülerin SKYPE ile bağlanacağı, toplanan yardım paket miktarının ise canlı olarak İzmirlilerle paylaşılacağı etkinliğin konukları arasında 'Halkın Bakkalı'nın kurucusu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte İzmir ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri de olacak. Öte yandan; Zülfü Livaneli, Orhan Aydın, Nevşin Mengü, Mazlum Çimen, Oğuz Aksaç, Yüksel Ünal, Praksis Müzik Grubu, Gürkan Hacır, Tilbe Saran, Haluk Levent, İbrahim Yazıcı, Barış İnce, Hilmi Yarayıcı, Atilla Taş, Berkan Şal, Fırat Tanış, Hamit Demir, Barış Yarkadaş, Öznur Korkmaz, Adasu Akın gibi sevilen birçok ünlü isim de kampanyaya destek olacak. Yayında birçok sürpriz de olacak.

‘DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM’

İz Gazete Yönetimi, Dayanışmayı Canlandıralım Yayını Komitesi ve İzmir Dayanışma Gönüllüleri ortaklığında gerçekleşecek yayın için şu çağrı yapıldı: “Çok özel konuklar, canlı bağlantılar, sürpriz videolar, şiirler ve şarkılarla, İzmir halkına dayanışmayla can katmaya geliyoruz. Sizi de ‘Dayanışmayı Canlandıralım’ yayınımızı duyurmaya, paylaşmaya, ‘Halkın Bakkalı’ndan paket alarak dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi