Ece Çolak/ Pınar Teke - İzmir Bayraklı'da önceki gün bir avukat haciz işlemi için bulunduğu iş yerinin önünde silahlı saldırıya uğramıştı. Konuyla ilgili İzmir Baro Başkanlığı İzmir Bölge Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. İzmir Baro Başkanı Av. Özkan Yücel yaptığı açıklamada: “Tesellimiz ciddi bir yaralanmanın ve can kaybının yaşanmamış olması" dedi. Açıklamaya Balıkesir Baro Başkanı Av. Erol Kayabay ve Manisa Baro Başkanı Av. Ali Arslan da destek verdi, yapılan çirkin saldırının takipçisi olacaklarını dile getirdi.

“Ülkede yaşanan siyasi sorunların suçlusu avukatlar ve icra memurları değildir” diyerek sözlerine başlayan Baro Başkanı Yücel, “Zanlıya üç ayrı suçlamadan dolayı üç ayrı tutuklama kararı çıktı” ifadelerini kullandı. Özkan Yücel, zanlının silahla tehdit, kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme ve hürriyeti tehdit suçlarından tutuklanacağını açıkladı. Yücel, “Zanlının tutuklanması bizi bir nebze rahattı ama bu sorunlarımıza ve dertlerimize çare değil” şeklinde konuştu.

‘AVUKATLAR İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR’

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan ise, gerçekleşen şiddete karşı duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve süreci yakından takip edeceklerini belirtti. İktidar ve erki elinde bulunduranlar tarafından avukatlığın itibarsızlaştırıldığını söyleyen Arslan, “Bu olayın hiçbir mazereti olamaz. Avukata yapılan herhangi bir saldırıda zanlılar bir kapıdan girip diğerinden çıkıyorsa bizler bu saldırılara hazırlıklı olmalıyız. Gücü birlikte hareket etmekte arayacağız” dedi.

‘ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ’

Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay da, adalet, savunma ve hak arayışı platformunun her yeni çıkan bir reform paketinde hasar gördüğü söyledi. Kayabay, “Avukatlar olmazsa o platform tepetaklak olur. Arkadaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Daha da kenetleneceğiz bu yola baş koyduk, bunun da üstesinden geleceğiz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi