Seza Nur Demirparmak / Tuğçe Kaş / Osman Güneyatan - 2016 yılı ülkemiz ve dünyamız için oldukça zor geçti. Son zamanlarda artan terör saldırılarının gölgesinde gireceğimiz yeni yılda herkesin beklentisi farklı olsa da genel kanı barış ve huzur dolu bir sene olması yönünde. Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencileri ve ziyaretçileri, yeni yıldan beklentilerini, 2017’ ye nasıl gireceklerine dair çeşitli açıklamalarda bulundu. İzmirlilerin büyük bir kısmı 2017’yi evinde karşılayacağını belirtirken, bazı gençler yılbaşı gecesi umut dolu bir başlangıç yapacağını ifade etti.

YENİ YILDA ÖNCE BARIŞ SONRA PARA

Ülkemizin ekonomik olarak zor günler geçirmesi, öğrenciler ve vatandaşlarımızın yılbaşı planlarına da yansıdı. Çoğunlukla yeni yılı evde karşılayacağını belirten vatandaşlarımızdan pazarlamacı Abdullah Güreşçi, (44) "Yeni yılı ailemle karşılayacağım. Çünkü dışarıda yapılan kutlamaların para tuzağı olduğunu düşünüyorum" dedi. Emekli olduğu için maddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Kemale Kamış, (62) ise "Yılbaşını dışarıda geçirebilmem için ciddi bir meblağa ihtiyacım olacağından evde ailemle televizyon izlemeyi tercih ediyorum" şeklinde konuştu. EÜ İletişim Fakültesi Öğrencisi Deniz Özgür de, (21) yeni yılın ülkemiz için barış getirmesini temenni ederek şu ifadeleri kullandı: "Zor geçen bir senenin ardından 2017 yılı ülkemiz açısından barış ve huzur getirmesini istiyorum. Yeni yıla enerjik ve umut dolu bir başlangıç yapmak adına arkadaşlarımla dışarıda eğlenmeyi planlıyorum."

"EVİMDE AİLEMLE..."

Ekonomik problemler nedeniyle yılbaşı kutlaması yapmayan vatandaşlarımızın yanı sıra kutlamaların şehitlere karşı saygısızlık olacağını düşünen vatandaşlarımız da vardı. EÜ çalışanı Cuma Arslan da,  (44)"Ülkemiz bu kadar acı çekerken yeni yıl kutlaması yapmayı doğru bulmuyorum. Benim için sıradan bir gün olacak" şeklinde konuştu. EÜ Eczacılık Büro Elamanı Dilek Hınçal, (46) "Şehitler varken yılbaşı kutlamalarını doğru bulmuyorum. Yeni yılı evimde ailemle karşılayacağım" dedi. 

Ege Ajans

 

 

 

Editör: Haber Merkezi