Kış aylarında altyapı çalışmaları tamamlanıp sahil şeridi yenilenen Karaburun'a ulaşım da kısa süre önce bir bölümü tamamlanan otoyoluyla kolaylaştı. Su altı zenginliği ile bilinen Karaburun tüplü ve tüpsüz dalış meraklılarının da ilgisini çekiyor. DHA'nın havadan görüntülediği ilçenin Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye olarak çalışmalarını tamamladıklarını ve unutulmaz bir tatil yaşamak isteyenleri Karaburun'a beklediklerini söyledi.

İzmir'in küçük ilçelerinden Karaburun'da oturanlar, geçimlerini hayvancılık, tarım, balıkçılık ve turizmle sağlıyor. Kıyı şeridindeki balıkçı köyleriyle doğal yapısı büyük ölçüde bozulmayan Karaburun, su altı zenginlikleriyle de dikkat çekiyor. Açık denize baktığı için temiz ve berrak bir denize sahip olan bu nedenle de tüplü ve tüpsüz dalış meraklılarının dikkatini çeken Karaburun'a ulaşım kısa süre önce bir bölümü tamamlanan otoyol sayesinde kolaylaştı.

Deniz kenarındaki balık restoranları ve kafeleriyle turistlere hizmet veren ilçede, otellerin yanı sıra butik pansiyonlar da bulunuyor. Yaz aylarında öğleden sonra başlayıp hava kararıncaya kadar her gün düzenli esen imbat rüzgarına sahip Karaburun'un Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye olarak yaz hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi. Başkan Çakır, "Karaburun'da hem tarihi hem de turistik bir ilçe. Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Karaburun ve Mordoğan'ın sahil şeridini yeniledik. unutulmaz bir tatil yaşamak isteyenleri ilçemize bekliyoruz" dedi.

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi