Tugay Can / İz Gazete - İzmirliler CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun  MİT tırları davasında 25 yıla mahkum edilmesini protesto için saat 11:00 ’da İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Konak Meydanı'nı dolduran protestolara KESK, Halkevleri, Genel-İş sendikası destek verirken, DİSK Ege Temsilcisi Memiş Sarı’ da dayanışma için alanda olan isimler arasındaydı.

Toplanan kalabalık arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP PM üyeleri Mustafa Moroğlu ve Sevda Erden Kılıç, eski il başkanı ve milletvekili Alaattin Yüksel, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Yapılan basın açıklamasında Türkiye’de hukuk, demokrasi, adalet gibi talepleri oldukları vurgulanırken “Milletvekillerinin gözaltına alınması, tutuklanması Cumhuriyet rejimimize yakışmamaktadır” denildi. Basın açıklamasının ardından İzmir Marşı ve Onuncu yıl Marşı okundu.

“Tüm tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmasını istiyoruz”

Söz alan CHP İzmir İl Başkanı Ali Asuman ise yaptığı konuşmada tüm tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirtirken, kalabalık “Faşizme karşı omuz omuza ” sloganlarıyla Enis Berberoğlu’na desteğini öne çıkardı.

Editör: Haber Merkezi