"Bir müslüman olmana rağmen, kişiliğini ve dinini, bir yana iterek yılbaşını sen de mi kutlayacaksın” sözleriyle başlayan bildiride, hadislere de yer verildi. Bildiride "akıllı olan ömründen bir yıl eksilmesine sevinmez, üzülüp ağlar" gibi ifadeler yer alıyor. 

Hristiyanlara hakaret dolu ifadeler yazan bildiride "Dünyayı kan gölüne çeviren Hristiyanların geleneği olan yılbaşını kutlamıyoruz, çünkü biz Müslümanız" deniyor. Siyasi Haber'in haberine göre; Myanmar, Mısır ve çeşitli yerlerde çocuklara tecavüz ettiğini, insanları öldürdüklerini iddia ettikleri bildiride Hristiyanların Müslümanları yok etmek istediklerini şu ifadelerle söylüyor: “Hırsızlığın, adaletsizliğin ve zulmün kol gezdiği bir dünyada yaşıyoruz. Sırf müslüman oldukları için Afganistan’da, Gazze’de, Myanmar’da, Arakan’da, Filipinler’de, Çeçenistan’da, Irak’ta, Suriye’de bütün dünyanın gözleri önünde müslümanlar öldürülmekte ve sen, katillerin yılbaşını kutlarken onlarda müslümanları öldürmeye devam edecek. Yılbaşı adetinin sahibi hıristiyanlar geçen senelerde Bosnalı müslüman çocukları diri diri kıyma makinesinde çekerek köfte yapıp annelerine yedirdiler. Diri diri çocukların gözlerini oydular. Daha küçük yaştaki kız çocuklarının namusunu kirlettiler. Ve daha nice vicdanın kabul etmediği türlü işkencelerle müslümanları inim inim inlettiler. Bunları unuttun mu? Bunlar kanına dokunmuyor mu?”

Bildiride "Dünyayı kan gölüne çeviren Hristiyanların geleneği olan yılbaşını kutlamıyoruz, çünkü biz Müslümanız" deniyor. 

Yılbaşı kutlamanın Hristiyan geleneği olduğunu aktaran ve nefret söylemleri içeren skandal bildiride "Hristiyanlar bize uyuyor mu, neden hep biz onlara uyuyoruz" deniyor.

Noel, Hristiyanların bir mesh olarak kabul ettiği ve İsa’nın doğum gününü temel alan geleneksek bir tatildir.  Doğu Ortodoks Kiliseleri'nce 6 Ocak’ta Noel kutlansa da, geleneksel anlayışa göre 25 Aralık İsa’nın doğumu olarak kabul edilir ve o gün kutlanır. Yeni yılın gelişini kutlamak ise Hristiyan inancıyla ilgili değildir. 

Aynı bildiri 30 Aralık 2015'te de cihatçılar tarafından dağıtılmıştı. İki yıldır yılbaşlarında provokatif bildiri dağıtımı yapan bu grubun İzmir'den olup olmadığı belli değil. Bildiri dağıtımı sırasında bazı vatandaşlar gruba tepki gösterirken, grubun kim olduğu ve yılbaşı kutlamaları öncesinde neyi amaçladığı merak ediliyor.

Editör: Haber Merkezi