Tanıtım gecesine; İzmir'in tanınmış işadamlarından, öğrencilere, hayırseverlerden akademisyenine birçok kesimden gönüllü katıldı. Tanıtım gecesinde açılış konuşmasını yapan YSM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Birgül Çakıcı sözlerine Goethe'nin "Başkalarının mutluluğundan kendine pay çıkaran insanlar, en mutlu ve en asil insanlardır" sözü ile başladı. Çakıcı şöyle devam etti:

"Bugün burada bulunan, başkalarının mutluluğundan kendine pay çıkaran siz değerli dostlarımız hoş geldiniz! Bu akşamı bizlerle paylaştığınız, zaman ayırdığınız için bizi çok mutlu ettiniz. Çeşitli meslek gruplarına sahip dernek üyelerimizin aslında asıl zenaati paylaşmaktır, çoğalmak için paylaşmak... İhtiyaç sahibi insanlarımızın, yoksullukla, ayrımcılıkla, sosyal dışlanmayla mücadele etmelerine yardımcı olmak. Onların üretken bireyler olarak istihdama katılmalarına olanak yaratmak, destek olduğumuz bireylerin insan onuruna yakışır hayat sürmelerini sağlamak için üye ve gönüllülerimizle bir araya gelerek böyle örgütlü bir mücadele içinde olmaya karar verdik. Dernek kurmak kolaydır ama asıl zor olan onu yaşatmak, işlevselliğini sürekli kılmak, bireyden topluma geçişte tüm sosyal hatlarıyla sıkışmışlıkların farkında olmaktır."

Daha sonra YSM-DER Yönetim Kurulu'ndan Ali Özdemir ve Mehmet Hamdi Şarlak da yaptıkları konuşmalarla derneği tanıttı. Gecede ayrıca, mühendis Hafize Erkan'a, derneğe bağışladığı 5 akülü engelli aracı için teşekkür plaketi verildi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi