İzmir'de Onur Yürüyüşü valiliğin eylem yasağına rağmen 'Homofobik Devlet Yıkacağız Elbet' sloganıyla yapıldı.

Her yıl yapılan ancak bu sene İzmir Valiliği tarafından "terör propagandası yapılacağı yönünde istihbarat alındığı" gerekçesiyle yasaklanan Onur Yürüyüşü, yasağa rağmen gerçekleştirildi.

Polis, toplanma yeri olarak açıklanan Kıbrıs Şehitleri'ni abluka altına alsa da yürüyüş katılımcıları 'Homofobik Devlet Yıkacağız Elbet', 'Aşk, Aşk, Hürriyet Uzak Olsun Devlet', 'Jin, Jiyan, Azadi', 'Tayyip Kaç Kaç Eşçinseller Geliyor' ve 'Susma Haykır Eşcinseller Vardır' sloganlarıyla bir araya geldi. 

Kıbrıs Şehitleri'nde yürüyüş yapmak isteyen yüzlerce LGBTİ, polisin 'Dağılın' uyarısına rağmen Kordon'a doğru yöneldi. Renkli geçen eylem uzun süre Kordon'da devam etti.

POLİS ABLUKASI

Polisin Kıbrıs Şehitleri'ndeki yoğun güvenlik önlemleri ise eylem saatinden çok önce başladı. ÖSYM önündeki parkı ve yolu ablukaya alan emniyet parktakilere GBT kontrolü yaptı, beklemek isteyenleri de uyardı. Hızını alamayan emniyet aralarında TGS Şube yöneticilerinin bulunduğu gazetecileri de uzaklaşmalarını istedi. Yasağın basını bağlamadığını dile getiren gazetecilere 'Valiye hakaret ediyorsunuz' dedi. Emniyet bölgenin 'Özel Güvenlik Bölgesi' olduğunu da belirtti. Öte yandan sivil polisler ve çevik kuvvet LGBTİ'lerin yürümesiyle birlikte ara yollardan Kordon'a indi.

Evrensel

Editör: Haber Merkezi