Karşıyaka Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyondan sonra futbolcular, teknik adamlar ve yöneticiler sahada Türk ve Yunan müzikleri eşliğinde baklava yerken, eğlence akşam canlı müzik eşliğinde tavernada devam etti. Yunan konuklarla Karşıyakalılar, iki yakanın ortak müziklerini birlikte söyleyip sirtaki ve çiftetelli oynadı. Misafir ekipten bir grup maçtan sonra Alsancak Aya Fotini Kilisesi'ndeki ayine katıldı, Yunan konuklar güzel duygularla adalarına döndü.

Karşıyaka Efsaneleri takımında da oynayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, dostluk maçının kazananı ve kaybedeni olmayacağını belirterek, "Karşıyaka ile Pallesviakos'u futbolda 61 yıl sonra yeniden buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İki yıl önce de Sakız Adası'nda Lailapas takımı ile 84 yıl önce yarıda kalan dostluk maçını tamamlamıştık. Şimdi sıra Midilli'de. Eylül ayında Midilli'ye giderek Palesviakoslu dostlarımızla bir arada olacağız" dedi.

Lailapas maçında, iki takımın taraftarlarının "Bu dostluk ve bu maç bitmesin. Bir daha oynayalım" diye bitime 3 dakika kala sahaya girdiğini hatırlatan Akpınar, bu müsabakayı da son maçın 90. yılına rastlayan 2020'de tamamlayabileceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi