'Finansal Raporlamada Güncel Tartışmalar' teması ile yapılan sempozyum, Vedat Adak’ın açılış konuşması ile başladı. Terör olaylarına ve en son İzmir'de yaşanan, polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu saldırıya değinen Adak, "Bedenen iyi olsak da hepimiz derin yara aldık, meslektaşlarımıza ve tüm İzmir halkına bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi Türkiye'nin, ekonomik krize paralel olarak şiddet, terör ve savaş girdabında toplumsal ve sosyal bir başka krizle yüz yüze olduğunu söyleyen Adak, "15 Temmuz darbe girişimi ve ardından OHAL ile toplum belirsizlik, gelecek kaygısı, tedirginlik ve korkuyla yaşamak zorunda bırakılmaktadır" diye konuştu.

Sempozyumun bugüne kadar yüzlerce bildirinin sunulmasına ve tartışılmasına vesile olduğunu söyleyen Vedat Adak, "Muhasebe standartlarının Türkiye’de olgunlaşması ve gelişmesi noktasında, İzmir Odası önderliğinde, tüm meslek camiamızın katkısıyla çok önemli sonuçlar elde edilmiştir. Bugün, sempozyumun ulaştığı aşama, sektördeki saygınlığı, bilimsel niteliği, yapılan tartışmalar ve sonuçları itibari ile alanında bir kez daha büyük iz bırakacağına inanıyorum" dedi.
Sempozyumun açılış bildirisi 'Zorunlu TFRS Uygulamasına İlişkin Dünyadan ve Türkiye’den Gözlemler' başlığıyla Doç.Dr. Çağnur Balsarı tarafından sunuldu. Sempozyum kapsamında yer alan diğer oturumlar; Kaliteli Finansal Raporlama için Yönetsel Altyapının Tasarımı, Kayıt Sistemi ve Finansal Raporlamanın Entegrasyonu, Finansal Raporlamanın Organizasyonu, TFRS Setinde Güncellemeler: TFRS 15 Müşteri Sözleşmelerinden Hasılat, Muhasebe Teorisi’ne Genel Bakış ve Muhasebe Teorisi Penceresinden Kavramsal Çerçeve’nin Yeni Yaklaşımı, Yerel Finansal Raporlama Çerçevesi ve Tartışmalı Alanlar oldu. Sempozyum kapsamında Prof. Dr. Abbas Türnüklü'nün 'Anlaşmazlık Çözümü Arabuluculuk ve Müzakere Teknikleri' konusunda bir workshop'u da yer aldı.

Editör: Haber Merkezi