Menderes Cumaovası'nda makas arızası nedeniyle İZBAN seferlerinde de kısa süreli aksama yaşandı.

İstanbul başta olmak üzere tüm yurtta hayatı esir alan kar, İzmir'de de sabah saatlerinde etkili oldu. Gece boyu karla karışık yağmur şeklinde olan yağış, sabah saatlerinde yerine kara bıraktı. Kar sürpriziyle güne uyanan İzmirliler trafiğin de etkilenmesiyle işe, okula gitmekte zorlandı.

Menderes Cumaovası'nda meydana gelen makas arızası nedeniyle İZBAN seferlerinde kısa süreli aksamalar yaşandı. Balçova-Bornova arasındaki çevre yolunda yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle sürücüler ters yönde ilerleyip geri dönmek zorunda kaldı. İzmir'in simgelerinden biri haline gelen palmiyeler de karla kaplandı.

Kentin yüksek kesimlerinde yollar kar nedeniyle kapandı.

İLGİLİ HABER: 'İzmir gören masum kar' mutlu etti

TRAFİK KONTROLLÜ SAĞLANIYOR
İzmir'de gece yarısından itibaren kar yağışının etkili olduğu bölgelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürürken, İzmir Manisa Karayolu'nda trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Bornova çıkışında uygulama yapan trafik polisleri, zincirsiz araçların geçişine izin vermedi. Ayrıca devam eden kar yağışı nedeniyle kar küreme araçları karayolunda aralıksız çalışma yapıyor. Bazı İzmirliler ise karın tadını çıkarttı. Bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekip kar topu oynadı, bazıları ise 'Kaçış Rampası' olarak kullanılan yolu 'Kayak Rampası' gibi kullanıp kaymaya çalıştı.

Editör: Haber Merkezi