İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 'nün İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/ PDY) soruşturması kapsamında 3 dernek ve işadamlarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 66 şüpheliden 24'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında, Menemen İlçesi'nde yönettiği maç sonrası gözaltına alınan orta hakem Mustafa Samet Gacaroğlu da bulunuyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, 'Bornova eyaleti'nde örgüt adına faaliyet gösterdikleri gerekçesiyle kapatılan Çalışkan Girişimci İş Adamları Derneği, Helezon Gençlik ve Spor Derneği ile Mersinli Yeni Mahalle Cami Yaptırma, Yaşatma, Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ne yönelik operasyonda gözaltı kararı bulunan 87 şüpheliden 66'sı gözaltına alındı. Ekipler, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları belirtilen şüphelilere ait ev, işyeri ve dernekte yaptıkları aramalarda, dijital verilere incelemek için el koydu. Gözaltına alınan işadamı ve dernek yöneticilerinin örgüte finansal destek ve örgüt elemanı kazandırdıkları belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan ve aralarında 4 Aralık'ta yönettiği Asarlık Gençlikspor- Dikili Belediyespor 1'inci Amatör Küme maçının ardından gözaltına alınan hakem Mustafa Samet Gacaroğlu'nun da bulunduğu 42 kişi adliyeye sevk edildi. Olayı soruşturan savcı, şüphelilerden 12'sini serbest bırakırken, diğer 30 kişiyi tutuklanma ve adli kontrol istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Sulh ceza hakimliğine çıkarılan aralarında hakem Mustafa Samet Gacaroğlu'nunda bulunduğu 22 şüpheli, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklandı, diğerleri ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha önce iki grup halinde adliyeye sevk edilen 23 şüpheliden 2'si tutuklanmış, 21'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

ÖKSÜZ'ÜN KUZENİ EMNİYETTE
Bu operasyon kapsamında üç grup halinde adliyeye sevk edilen toplam 65 kişiden 24'ü tutuklanmış oldu. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında 'TSK imamı' olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün kuzeni Zübeyir Öksüz'ün emniyette işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.