GÜLSEN CANDEMİR/İZ GAZETE- Çocuk edebiyatının usta yazarı Muzaffer İzgü aramızdan ayrılışının 2. yıl dönümünde unutuldu. İzgü için İzmir'de hiç bir anma etkinliği yapılmazken bazı ilçe belediyeleri internet sayfalarından anma mesajı yayınlamakla yetinirken, edebiyat dünyasından da sosyal medya mesajları dışında ses çıkmadığı görüldü. Gazeteci Editör Bekir Yurdal, Muzaffer İzgi'nin vefatının ardından hiç bir anma etkinliği yapılmamasını "Muzaffer İzgi ölüm yıl dönümünde unutulacağını hiç tahmin etmezdi." diye yorumladı.

2017 yılında İzmir'de hayatını kaybeden gülmecenin büyük ustası, çocukların İzgi dedesi Muzaffer İzgü'ye İzmir'deki edebiyat dünyasından ve yerel yönetimlerden büyük vefasızlık. Sayısız kitaba imza atan usta yazarın aramızdan ayrılışının 2. yılında İzmir'de hiç bir anma etkinliğinin yapılmaması üzerine gazetemize konuşan İzgi'nin oğlu Ahmet Şahin İzgi sitem ederek, "Unutulmasa, anılsa daha iyi olurdu. O çocukların, okuyucuların kalbinde yaşayacak. Ben onun yaşamını, hayata, edebiyata ve çocuklara bakışını yazarak, onun unutulmasına izin vermeyeceğim." diye konuştu. Kuşadası'nda bir anma yapılacağını ve orada bulunacağını söyleyen İzgi, "Babamın doğum günü 29 Ekim, belki o gün hatırlanır." diye konuştu.

'HİÇ TAHMİN ETMEZDİ'

98'i çocuk kitabı olmak üzere 154 kitabı bulunan Muzaffer İzgü, çocuk ve genç edebiyatının, gülmecenin büyük ustasıydı. Rıfat Ilgaz gibi Aziz Nesin gibi edebiyatımızın farklı bakış açılarına sahip yazarlarından Muzaffer İzgü'nün 40 yıl yaşadığı İzmir'de, ölüm yıl dönümünde unutulmasına tepki gösteren Gazeteci ve editör Bekir Yurdakul, "İzmir unuttu Muzaffer İzgü'yü. Edebiyatçılar da unuttu belediyeler de. Adına parklar, salonlar açıldı ancak bu açılışlara edebiyatçılar da katılmadı. TÜYAP Kitap Fuarı'nda Muzaffer İzgü Mizah Öyküleri Yarışması ödül töreninde de bir kaç yazardan başka katılan olmadı. Genel olarak bir vefasızlığımız var ne yazık ki. Muzaffer İzgü'nün aklına unutulacağı hiç gelmezdi. Hatırlanmamak onu üzerdi." diye konuştu.

MİZAH GÜNLERİ HALA BAŞLAMADI

Bekir Yurdakul, İzgi'nin uzun yıllar yaşadığı Karabağlar'da Belediyesi Meclisi'nden vefatının ardından 'Müzaffer İzgü Mizah Günleri' yapma kararı çıktı ancak aradan geçen 2 yıl boyunca hiçbir çalışma başlatılmadı. Ben seçici kurul ve düzenleme kurulunu oluşturdum bir toplantı da yaptık ancak ilerleme kaydedilmedi. Çalışma öylece kaldı." diye konuştu.

GÖNÜL İSTERDİ Kİ...

Muzaffer İzgü ile yıllarca fuarlarda kitap imzalayan, söyleşilere katılan yazar Mavisel Yener de İzgi'nin unutulmasına sitem etti. Yener "Gönül isterdi ki, Muzaffer İzgü unutulmasın, belediyeler, edebiyatçılar anma etkinliği düzenlesin. Ama olmadı ne yazık ki. Umarım yılın diğer günlerinde unutulmaz.  Çocuklar unutmasın diyorum artık. Biz edebiyatçılar onu konuşmalarımızda, gittiğimiz yerlerde sık sık anıyoruz ancak bugün unutulmamalıydı. O çocukların kalbinde unutulmasın. Muzaffer İzgü en çok buna üzülürdü." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi