Metehan UD - Mahkeme odanın internet sitesinde yer alan açıklamasına erişim engelli getirilmesine karar verdi.

İzmir Tabip Odası, Dr. Fatih Sürenkök’ün “Terör eylemleriyle ilgili soruşturma kapsamında görevden alındığı”na dair internet sitesinden bir açıklama yayınladı. Dr. Fatih Sürenkök, bu açıklamanın ardından elinde cumhuriyet savcılığından alınmış herhangi bir soruşturma olmadığına dair bir belge olduğunu söylemiş ve İzmir Tabip Odasının kendisini hedef alan yazıyı internet sitesinden kaldırmasını istemişti. Ancak İzmir Tabip Odası aksi yönde diretince mahkemeye başvurmuştu. 

‘SÜRENKÖK HAKKINDA YANLIŞ İZLENİM YARATILDI’

Mahkemeye verilen dilekçede avukatlar, İzmir Tabip Odasının bu açıklamasının masumiyet karinesine aykırı olduğunu ve müvekkillerinin kişilik haklarını zedelediğini ifade etti. Sürenkök hakkında sadece idari soruşturma olduğunu da ekleyen avukatlar, soruşturmalarla ilgili bilgi vermenin Anayasa’nın 20. maddesinde düzenlenen soruşturmanın gizliliği ilkesine aykırı olduğunu eklediler. Dilekçede ayrıca avukatlar tarafından Oda’nın açıklamasından dolayı Sürenkök hakkında yanlış bir izlenim yaratıldığı da belirtildi. Talebi inceleyen 6. Sulh Ceza Hakimliği hak ihlalleri oluştuğunu ifade etti ve erişimin engellenmesine karar verdi. 

NE OLMUŞTU?

TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Fatih Sürenkök, bir eylemde bölgedeki sokağa çıkma yasaklarının bölge insanın sağlığı üzerindeki etkisini anlatmış ve savaş ortamının son bulmasını istemişti. Bunun ardından hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında ifadesine başvurulmadan görevden geçici olarak uzaklaştırılmıştı. Yönetiminde ulusalcı grupların etkin olduğu İzmir Tabip Odası da internet sitesinde açıklamayla Sürenkök’ü hedef almıştı. Dr. Fatih Sürenkök aynı zamanda bugün yapılacak İzmir Tabip Odasının seçimlerinde Demokratik Katılımcı Hekimlerin listesinden yönetime aday. 

 

(Evrensel)

Editör: Haber Merkezi