İZ GAZETE- İzmir Tabip Odası İşçi Sağlığı ve İş yeri Hekimliği Komisyonu,  iş yeri hekimlerinin ücret artışları için internet üstünden 4 soruluk bir anket çalışması gerçekleştirdi.

Tabip Odası yaptığı açıklamada, "İş yeri hekimlerimiz pandemi sürecinde işyerlerinde tüm olumsuz koşullarda özveriyle koruyucu sağlık hizmeti vermeye çalıştılar. İş yeri hekimlerinin iş ve gelir güvencesinin ve mesleki bağımsızlığının ortadan kaldırıldığı, iş yükü ve çalışma koşullarının her geçen gün daha da ağırlaştığı bir dönemdeyiz. İşçi sağlığı hizmetlerinin taşeronlaştırıldığı, iş yeri hekimlerinin çalışma saatleri, atama ve ücretlendirmelerinin serbest piyasanın ve OSGB’lerin insafına terk edildiği süreçler yaşıyoruz. Resmi enflasyon oranı, 2022 yılının Ocak ayında yüzde 48,69'a ulaştı " açıklamasında bulundu. 



İŞTE O ANKET SONUÇLARI:

Soru 1. 2022 yılı itibariyle ücretlerinize ne oranda zam yapıldı?,



Soru 2. İşyeri hekimleri için TTB’nin belirlediği asgari ücreti alabiliyor musunuz?

Ankete katılan işyeri hekimlerinin yanıtları Tablo 2’de gösterilmiştir.



Soru 3. İşyeri hekimleri için TTB’nin belirlediği asgari ücretinin yüzde kaçını alabiliyorsunuz?



Soru 4. Tablo 4. Aldığınız ücret geçinmeniz için yeterli mi?

Açıklamada son olarak, "İş yeri hekimlerinin; çalışma-özlük haklarının yanında iş ve gelir güvencesinin sağlanmadığı, piyasalaşmanın işçi sağlığı alanını esir almasının önüne geçilmediği, iş yeri hekimlerinin mesleki bağımsızlıklarının sağlanamayacağı her durumda; toplum sağlığından/işçi sağlığından ödün verileceği unutulmamalıdır" ifadeleri kullanıldı.


 

Editör: Haber Merkezi