İzmir Tabip Odası, Facebook hesapları üzerinden paylaşım yapmak istediklerinde 'Bu bağlantı topluluk standartlarımıza aykırı olduğu için paylaşılamadı' uyarısı aldıklarını belirtti. Koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizin zor günlerden geçtiğini anımsatan Tabip Odası, bu süreçte halkın doğru ve hızlı bilgilendirilmesinin taşıdığı öneme vurgu yaptı.

''31.03.2020 tarihinde, İzmir Tabip Odası resmi facebook sayfasında, yine Odanın resmi web sayfasından bir paylaşım yapılmak istendiğinde, “ bu bağlantıyı paylaşamazsınız, izmirtabip.org.tr, Bu bağlantı Topluluk standartlarımıza aykırı olduğu için içeriğin paylaşılamadı. Bunun topluluk standartlarımıza aykırı olmadığını düşünüyorsan, bize bildir” uyarısı alınmış ve paylaşım yapılamamıştır. Paylaşılmak istenen haber ise “İzmir Tabip Odası Koronavirüs Raporu”dur. Daha sonra web sayfasındaki hiç bir haber linkinin paylaşılamadığı görülmüştür.

NEYE DAYANDIĞI BELLİ OLMADAN KISITLAMA GETİRİLMİŞTİR!

Facebook yönetiminden herhangi bir uyarı gelmeden ve neye dayandığı belli olmayan Facebook ve Instagram İzmir Tabip Odası hesaplarına kısıtlama getirilmiştir. Bununla ilgili facebook yönetimine yazı gönderilmiş ancak henüz bir yanıt alınamamıştır.

www.izmirtabip.org.tr uzantılı web sitesi, İzmir Tabip Odası’na ait resmi web sitesidir.
 

@tabipodasiizmir kullanıcı isimli, İzmir Tabip Odası facebook sayfası, izmir_tabip_odasi kullanıcı isimli instagram hesabı da İzmir Tabip Odası’na ait resmi sosyal medya hesaplarıdır.  

İzmir Tabip Odası, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu ile kurulmuş, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. İzmir Tabip Odası’nın temel işlevi, hekimlerin hak ve menfaatlerini korumak görevi yanında halk sağlığını korumak ve geliştirmektir.

İzmir Tabip Odası, sağlık konularında halkımızı bilgilendirmek için sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşımlar yapmakta, bu paylaşımlar binlerce etkileşim almaktadır. 

İVEDİLİKLE KALDIRILMASINI İSTİYORUZ!

Bununla birlikte, getirilen bu kısıtlamanın, düşünce ve ifade özgürlüğü bağlamında da yerinde olmadığı, kişi ve kurumların görüşlerini paylaşmasına getirilen bu kısıtlamanın sosyal medya platformlarının özgürlükçü bakış açısına da aykırı olduğunu değerlendiriyoruz. 

İzmir Tabip Odası’na ait resmi web sitesinde yer alan bir habere, sosyal medya hesabımızda paylaşım izni verilmemesinin bir hata sonucu olduğunu düşünmek istiyoruz. 

Bu nedenle, İzmir Tabip Odası’na ait @tabipodasiizmir kullanıcı isimli facebook ve izmir_tabip_odasi kullanıcı isimli instagram hesabında İzmir Tabip Odası’na ait www.izmirtabip.org.tr uzantılı web sayfamızdan verilen linklere getirilen kısıtlamanın ivedilikle kaldırılmasını istiyoruz''.

Editör: Haber Merkezi