İzmir Tabip Odası'nın açıklaması şu şekilde;

Sağlık çalışanları Covid-19 hastalığına karşı, acil servislerden yoğun bakımlara kadar her birimde olağanüstü bir çaba ve özveri ile gece gündüz demeden çalışmaktadır. Covid -19 pandemisi ile  mücadelede  en önde yer alan sağlık çalışanlarının sağlığı büyük risk altındadır. 

30.03.2020 tarihinde, 10.00-12.00 saatleri arasında ATV isimli kanalda yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert adlı programda, yayıncılık ilkelerine aykırı, sorumluluk duygusundan ve bilimsel bilgiden uzak, kişisel ihtiraslar içeren, sağlık çalışanlarını kötüleyen ve küçük düşürücü ifadelere yer verilmiştir. 

Söz konusu programda, Müge Anlı adlı program sunucusu, enjeksiyon yaptırmak için başvurduğu sağlık kuruluşundan hizmet alamadığını iddia ederek, “ iğne yapmayı kabul etmiyorlar, ölsek kalsak hastaneye kabul etmiyorlar, beni korumak gibi bir düşünceleri yok, beni istemiyorlar hastanede, ben de sizi istemiyorum, tavırları yanlış, inşallah sen de migren ağrısı çekersin, çeken bilir, ben bunları yaşıyorum, halk bilmem neler yaşıyor, yumuşatacak birşey yok, kapatsınlar o zaman hastaneyi” gibi ifadelere yer vermiştir.  

Konuyla ilgili olarak İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Müge Anlı adlı program sunucusunu RTÜK'e şikayet etmiştir.

Editör: Haber Merkezi