Berkcan Zengin / İz Gazete - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısı ile Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan yurttaşlar Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevine destek vermek için basın açıklaması gerçekleştirdi. " Nuriye Semih yaşasın iş ve adalet talepleri derhal kabul edilsin " pankartının arkasında toplanan yurttaşlar, " İşimi Geri İstiyorum Nuriye ve Semih Yalnız Değildir " yazılı dövizler taşıyarak sık sık " Nuriye Semih onurumuzdur " sloganı atıldı. Basın açıklamasını yurttaşlar adına TMMOB İl Kordinasyon Kurulu Sözcüsü Melih Yalçın okudu.

'TALEPLER YERİNE GETİRİLMELİ'

AKP iktidarının 71 günür bedenlerinin açlığa yatıranların pişkinlik ve aymazlık içinde olan biteni görmezden geldiğini dile getiren Yalçın, Artık Yeter dedi. Sizin Siyasal ihtiraslarınızın ve kibirinizin bu iki kamu emejçisinin yaşamından çok mu değerli olduğunu soran Melih Yalçın, "Bu iki kamu emekçisinin eylemi, hukuka ve insan haklarına aykırı bir şekilde çıkardığı KHK'lar ile yüz binden fazla yurttaşın işszliğe ve açlığa mahkum eden hükümete yöneliktir. Dolayısıyla oluşabilecek tüm ağır ve geri dönüşü olmayan sonuçlardan bizzat hükümet sorumludur. Hükümeti bu görmezden gelme tutumunu sonlandırmaya, Nuriye ve Semih'in işe iade taleplerini derhal yerine getirmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

'ARTIK YETER'

Oğlunun kemiklerine ulaşmak için, Dersim Seyit Rıza Parkı'nda günlerdir açlık grevinde olan 70 yaşındaki Kemal Gün'ün, oldukça gecikmeli de olsa sesine kulak verilmiş olması insanlık adına sevindirici olduğunan dikkat çeken Yalçın, "Bakınız efendiler, gördünüz mü zor değilmiş. Umarız bundan sonra ders çıkarmışsınızdır. Dün Diyarbakır'da KESK'li emekçilere polisin saldırıp onlarcasını gözaltına almasını şiddetle kınıyoruz. Her koşulda ölümü değil yaşamı, tüm hak ve özgürlüklerin üzerine inen bu karanlığa karşı umudu savunuyoruz. Açlık grevi yapan iki kamu emekçisine kulak verip artık yeter diyelim. İşimizi, emeğimizi ve özgürlüklerimizi korumak için tüm sathında direnişi büyütelim" dedi.

Editör: Haber Merkezi