İZ GAZETE- Milli Piyango Dairesi’nin İtalyan Şirketine taahhütlerle verildiğini kaydeden Çakmak, “Yılbaşında her yıl sevinirdik, mutluyduk. Şu anda 50 bayi çalışıyor İzmir’de. Şirketin İtalyan şirketi olmasından dolayı bizim usullerimizi bilmiyor İtalya’daki elbise buraya olmadı. Her işin ehli var bu işin ehli biziz. Bize sorulsaydı böyle olmazdı. 10 bin insan işsiz kalmazdı. En az da 15 bin korsan vardı bunlar yok oldu. Şu an şirket taşeron firma bulmuş, onlarda daha önce bu işi yapmamış kişileri alıyor, bu da suç. Mahalledeki bakkala bile kazı kazan veriliyor. Tabi satılamıyor, her işin ehli var” ifadelerini kullandı.

‘DEMİRÖREN’E VERİN’

Yanlış çalışma stilinin milli piyangoyu bitirdiğini söyleyen Çakmak, “İtalyanlar çok şuursuzca hareket ediyor. Bunlar Türkiye’yi sömürmeye geldi. Demirören kalsın sadece. Daha önce 800 üyemiz vardı. Eğitimler veriyorduk oda olarak, liselilere eğitim verdik, kaliteli iletişimler için eğitimler verdik. İtalyanlara, ‘Baş bayiliği bize verin’ dedik. Konuşsak ne olur? Çok sıkıntı var. Bunları söylemek lazım. Oda başkanlarına sesleniyorum, bir yerde sıkıntı çekiliyorsa ses çıkarmıyorlarsa çekip gitsinler. Kimseden destek göremiyoruz. Madem özelleştireceksin ver Demirören’e” şeklinde konuştu.

İkramiye neyse onun verildiğini, kimsenin parasının kalmadığını kaydeden Çakmak, devirden sonra piyango alımında ise azalma olduğunu belirtti. Çakmak, “Piyangoda devlet garantisi var. Asparagas haberleri yapanları mahkemeye vereceğiz. Orada çalışanların çoğu maliye kökenli En temiz kurum. Burada partilerin birbirine zarar vereceğiz diye piyangoyu kullanmasını istemiyoruz. Bizim toplum tez canlı, çabuk karar veriyor. Bu kurum herhangi bir ideolojiye bağlı değil” dedi. En çok ilginin de kazı kazana olduğunu söyledi. Maliye Bakanlığı’na da seslenmeyi ihmal etmeyen Çakmak, bir an önce eşya çekilişine izin vermeleri lazım çıkışında bulundu.  

YÜCEL’E ‘FİRAVUN’ ÇIKIŞI

Kurumun devir edilmemesi için çok uğraştıklarını belirten Paşa Çakmak, “CHP İl Başkanı sanki firavun, Allah’ın tahtına yanaşmış bir adam gibi, ulaşma şansın yok ona. Genel Başkanı ‘görüş’ dediği halde görüşmedi bizle, Genel Başkanını dinlemeyen bir il başkanı var o ayrı bir konu.  AKP İl Başkanıyla görüştüm. Durumları söyledik. Kendi düşüncemize yakın bir partiyle görüşemedik ve en büyük ihaneti de onlarda gördük biz. Bizim üyelerimizin yüzde 90’ı CHP’li. İnşallah bir ön seçim olur da onları dip yapacağız” ifadelerine yer verdi.

“Özelleştirmeye karşı olan tek odayız, mücadelemizi sonuna kadar yaptık” diyen Çakmak, muhalefetsiz kaldıklarını söyledi. İzmir Milletvekillerinin ise kendi odalarına sahip çıkmadığını ve kendilerini sildiklerini kaydetti.

‘İTALYANLAR GİTMELİ’

Baş bayilik için evini, işyerini ipotek etmek istediğini ama kabul edilmediğini aktaran Çakmak, “Geç kalınmış bir şey değil, bu İtalyanların sistemi atılırsa düzelebilir her şey. Bunların gitmesi lazım. Bir an önce bizim dediklerimizin yapılması lazım. Ben onlardan daha çok istiyorum milli piyango satılmasını. Biz İzmir olarak öncü olmaya hazırız. Kibir abidesi İtalyanlar. Kendi bindikleri dalı kesiyorlar. Kazı kazan yaptırmadılar, şubeler boş bekliyor. Biz 2013’de yaptığımız basın açıklamasında bunların hepsini ön gördük” dedi. TCK bayilerinin zor durumda olduğunu belirten Çakmak, çoğu kiracının zor durumda olduğunu da hatırlatmayı ihmal etmedi. Bütün şans oyunlarının internette bantının kapatılması gerektiğini de belirten Çakmak, böylece 25 bin bayi varsa sayının 100 bine çıkacağını, bunların 2 kişi çalıştırsa birçok insanın ekmek parası kazanacağını kaydetti.  Satışların da geçen yıllara göre çok düşük olduğunu ancak internet takibini yapamadıklarını da söyledi.

Editör: Haber Merkezi