ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ESP üyeleri, Yeni Kapı Tiyatrosu oyuncuları ve Kaldıraç Dergisi okurları ve Etha muhabiri Pınar Gayıp’ın da aralarında bulunduğu 48 kişi, gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile 12 ilde operasyon düzenlendi. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Etha muhabiri Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör’ün aralarında bulunduğu çok sayıda kişi alındı.

52 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken 48’inin gözaltına alındığı belirtildi. Ankara’nın Çankaya ilçesi Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan ESP Genel Merkezi olmak üzere partinin İzmir ve İstanbul İl Binası ile İzmir Bayraklı ilçe binası, ETHA İstanbul Bürosu, Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı’na da (BEKSAV) polisler tarafından operasyon düzenlendi.

Gece saatlerinde operasyon düzenleyen polis, mahalle muhtarı ve bina yöneticisini de alarak parti binasına girdi. Polisin partililerin refakati olmadan büroya girdikleri belirtildi. Parti binasından evraklar alan polis 4 saat süren arama ardından binadan çıktı.

Polis, İzmir Yamanlar’da bulunan ESP Bayraklı İlçe Örgütü binasına kapısını kırarak girdi.


 

Editör: Haber Merkezi