Çamaltı Tuzlası açıklarında şebeke yöntemi ile avcılık yaptığı bilinen ve daha önce de işlem uygulanan bir balıkçı teknesi suçüstü tespit edildi. Söz konusu teknede bulunan iki kişiye yasa dışı trol avcılığı yaptıkları için toplam 22 bin 165 lira para cezası uygulandı. Ayrıca, trol donanımını keserek deniz kirliliğine neden olmaktan da 228 TL. idari para cezası uygulanarak denizi kasten kirletmekten Urla Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Söz konusu teknenin geçen yıl 14 Ağustos'da Çamaltı Tuzlasında trol avcılığı yaparken yakalandığı ve 8 bin 498 TL, bu yıl 5 Nisan'da da aynı yerde yakalanıp 22 bin 430 TL idari para cezası uygulandığı anlaşıldı.

Balıkçı teknesi, son iki yıl içerisinde üçüncü kez kez yasa dışı trol avcılığı yaparken tespit edildiği için ruhsatının iptkalı için İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne sevk edildi.

UYARI

Yetkililer 15 Nisan tarihi itibariyle Ege Denizi'nde dip trolü ve gırgır ağı ile avcılığın yasak dönüme gireceğini hatırlatıp balıkçıları kurallara uymaları konusunda uyardı.

İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi