NEVRA UÇKAÇ- Koronavirüsle mücadele kapsamında 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta uygulanan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının 2'nci gününde, İzmir'de cadde ve meydanlar sessizliğe büründü. Polisin uygulama noktaları oluşturarak denetim yaptığı kentte, Konak Meydanı tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Hava sıcaklığının 20 dereceyi bulmasına rağmen boş kalan meydandaki tarihi Saat Kulesi güvercinleri ağırladı. Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordon boyu da sessiz bir gün geçirdi. Temizlik personelleri görevlerini sürdürürken, trafiğe çıkan sürücülerin izin belgeleri kontrol ediliyor.

ÇALIŞANLAR GÖREV BAŞINDA

İzmir'de sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde polis ekipleri denetimlerine devam ederken, GDZ Elektrik Dağıtım şirketi çalışanları ise meydana gelen elektrik arızalarına anında müdahale etti, sokak aydınlatmalarının bakım ve onarımını gerçekleştirdi.

Kısıtlama nedeniyle polis ekipleri, kentin ana arterlerinde oluşturdukları uygulama noktalarında trafik denetimi yaptı. Ekipler, araçları durdurarak sürücülerin izin belgelerini ve maskelerini kontrol etti. Maske takmayanları uyaran ekipler, sosyal mesafe kuralını da hatırlattı. Ekipler, kurallara uymayan sürücülere ise cezai işlem uyguladı.

Öte yandan GDZ Elektrik Dağıtım şirketi çalışanları ise virüs riskine karşı tüm koruyucu tedbirleri alarak, kesintisiz elektrik hizmeti sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Ekipler, sokak aydınlatmalarının bakım ve onarımı gerçekleştirdi. 

DHA

Editör: Haber Merkezi