İzmir Kent Konseyi Büyükşehir Meclisi’nin daimi üyesi oldu. Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması için çalışan konsey artık İzmir Büyükşehir Meclisi’nde daimi olarak temsil edilecek.

İzmir Kent Konseyi’nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle;

'Bildiğiniz gibi, Kent konseyleri, yerel düzeyde yönetime demokratik katılımın yaygınlaştırılması görevini hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilinci çerçevesinde yerine getirmekle mükelleftir. Bunu yaparken kentin ve kentlinin hak ve hukukunun korunmasını, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı, saydamlığı, katılım ve ortak aklı temel ilkeleri olarak benimser. Yine Kent Konseyleri, hemşehrilerin karar alma süreçlerine yani yönetime katılma haklarının savunusunu işleyiş prosedürleri çerçevesinde yürütür. Bu görev ifasında dezavantajlı toplumsal grupların temel insan haklarının korunması, sosyal hizmetlere erişimlerinin, siyasal ve ekonomik katılımlarının en uygun yöntemlerle sağlanması kent konseylerinin önemli sorumluluklarındandır. İzmir'de demokrasinin standartlarının yükseltilmesi ve İzmir'in en demokratik biçimde yönetilmesi İzmir Kent Konseyi olarak bizlerin en önemli gayesidir.

Bu minvalde seçimlerini tamamlayarak güçlü bir yeniden yapılanma sürecinden geçen İzmir Kent Konseyi'nin talebini karşılıksız bırakmayarak demokratik belediyeciliğin standartlarını yükselten bir karara imza atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer'e teşekkürü bir borç biliriz. İzmir Kent Konseyi'nin çalışmalarının kurulmasına öncülük ettiği Kent Konseyi Şube Müdürlüğü'nce kolaylaştırılmasını sağladıktan sonra İzmir Kent Konseyi'ne olan inancını Belediye Meclisi'nde daimi bir yer vererek gösteren Sn. Tunç Soyer'e demokrasinin güçlenmesine olan inancı ve çalışmalarımıza bu doğrultudaki verdiği destek için çok teşekkür ederiz.

İzmir Kent Konseyi olarak bizler bu kentin yönetimine hemşehrilerin ve sivil toplumun tüm unsurlarının katılımı için tüm gücümüzle kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yönetsel alanda ortak rızayı bir kent ittifakı üzerinden üretmek için yine tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.'

Editör: Haber Merkezi