İZ GAZETE - Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşen İzmir Kent Konseyi 16. Genel Kurulu’nda 7 farklı aday yarışacak. Genel Kurul’da Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Seyhan Aydın, İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur ile Doğan Albayrak ve Yüksel Güruz yarışıyor.
İzmir Kent Konseyi Genel Kurulu’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

SON TURA İKİ İSİM KALDI

Kent Konseyi seçimlerinde ilk tur sonunda başkanlık için yeter sayıda oyu hiçbir aday alamadı. İlk turda en yüksek oyu 82 oyla Işık alırken, Işık'ı 80 oyla Mumcu takip etti. Kocabıyık ise 72 oyla üçüncü sırada kaldı. Diğer adaylar yarıştan çekildi.

Son turda ise sadece iki isim kaldı. O iki ismin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Eski Üyesi  ve Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu olduğu bilgisine ulaşıldı.

KAZANAN BELLİ OLDU

İzmir Kent Konseyi seçimlerinde 2 adayın yarışında kazanan Işık oldu. Sandıktan Işık’a 167 oy çıkarken, Mumcu ise 101 oyda kaldı. 10 oy geçersiz sayıldı. İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı Seniye Nazik ışık oldu.

Editör: Haber Merkezi