Kolaylaştırıcılığını İzKK Yürütme Kurulu Üyesi Fikret EKİCİ’nin yaptığı, TükoDer İzmir Ş. Ynt. Krl. Üyesi E. Tamer GÖREN ve KGÇG Bşk. Av. Fatih KURDOĞLU’nun konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye 23’ü STK temsilcisi olmak üzere toplam 60 dinleyici katıldı. Etkinlik, İzKK youtube kanalından da canlı olarak yayınlandı.

E. Tamer Gören yaptığı konuşmada; genel olarak tüketicilerin, mal ve hizmet piyasalarında satıcı ve sağlayıcıların uyguladığı saldırgan ticari faaliyetler nedeniyle yaşanılan sorunlarla değil, eğitim-sağlık-ulaşım vb. alanlarda kamusal ayıplı hizmetlerin yol açtığı yüksek enflasyon ve hayat pahalılığından kaynaklanan geçim sıkıntısı ile mücadele etmek zorunda kaldığını belirtmiştir. TükoDer’in tanıtımını yapan konuşmacı, demokrasinin olmazsa olmazı örgütlü toplum modelini oluşturmak ve tüketici hakları alanındaki mücadeleyi örgütlü bir şekilde yürütmek amacıyla TükoDer’in öncülük ettiğini ifade etti.   

Evrensel Tüketici Hakları ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da yer alan belli başlı konularda (Ayıplı mal ve seçimlik haklar, işyeri dışında kurulan sözleşmeler, mesafeli sözleşmeler, tüketici hakem heyetleri parasal sınırları, başvuru şekilleri) tüketici haklarının neler olduğu İzKK. KGÇG Başkanı Av. Fatih Kurdoğlu tarafından anlatıldı 

İnteraktif şekilde yapılan söyleşide katılımcıların sorularına da yanıt verildi. Etkinliğin son bölümünde TükoDer İzmir Ş. Sek. Leyla Demir, örgütlenmenin öneminden bahisle tüm tüketicileri TükoDer’e üye olmaya davet etmiştir. Etkinlik sonrasında TükoDer tarafından hazırlanmış kitapçıklar katılımcılara dağıtıldı. 

İzmir Kent Konseyi Kişisel Gelişim Çalışma Grubu’nun düzenlemiş olduğu etkinliğin bilinçli tüketici ve tüketici bilinci kavramının oluşmasında etkin rol oynadığı ifade edildi., 
 

Editör: Haber Merkezi