İZ GAZETE- Dün gerçekleşen İzmir depremi Türkiye'yi yasa boğdu. 6,6 büyüklüğündeki (kimi kaynaklara göre 6,8) büyüklüğündeki deprem paniğe sebep olurken, onlarca insan hayatını kaybetti, yüzlerce insan yaralandı. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. Deprem İzmir'in yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

İzmir Kent Konseyi, Büyükşehir ve Bayraklı Belediyeleri yetkilileriyle görüşerek 31 Ekim 2020 için akşam durum ve ihtiyaçlar raporu hazırladı. Konsey raporu paylaşarak, "Lütfen yaptıklarınızı ve yapmayı üstlendiklerimizi bildirin. Hep birlikte varız!  Dayanışma yaşatır, güçlendirir. İyi akşamlar" ifadelerini kullandı.

İşte o rapor:

 1 . Büyükşehir Belediyesi elinde yeterli sayıda çadır mevcut. Bayraklı’da 350 çadır kurulmuş, kurulmaya hazır 450 çadır daha var. İhtiyaç olan yerlere kurulmakta. (Çadır alanlarında seyyar tuvaletler de kurulmuş durumda. )
2. Büyükşehirin dağıttığı battaniye sayısı 8 bini geçmiş. Bugün ulaşan 1000’in ihtiyaç olan yerlere dağıtımı yapılmakta. 
3. İçme ve kullanma suyu dağıtımları da TIR’larla yapılmaya devam edilmekte. Bu akşam iki tanker su daha dağıtılacak. 
4. Hasta bezi, kadın pedi, çeşitli boylarda çocuk bezi, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, ıslak mendil, iç çamaşırı, uyku matı, çocuk oyuncağı gibi talepler var. İlçe belediyeleriniz aracılığıyla veya toplu olarak temin edildiği takdirde; (a) Aşık Veysel Rekreasyon Alanındaki büyükşehir koordinasyon merkezi sorumlusu Abdül beye teslim edilebilir. (b) Bayraklı öğretmenevindeki Bayraklı Belediyesi Koordinasyon Merkezi sorumlusu Ziya beye teslim edilebilir. 
5. Büyükşehir Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının sıcak yemek noktaları kuruldu, Yemek dağıtımı başladı. Meyve suyu, kumanya ve gıda bağışları bu noktalarda kabul ediliyor.  Ayrıca yine bu noktalarda Belediye tarafından yönlendirme ile dağıtım da yapılabiliyor. 
6. Kuru gıda yardımlarınızı Gürçeşme’deki sosyal hizmet koordinasyon merkezine yapabilirsiniz. 
7. Büyük miktardaki destekleriniz, örneğin TIR ile kamyonla kuru gıda, meyve suyu vb yardımları  hijyen ihtiyaçlarında olduğu gibi Aşık Veysel Rekreasyon alanına yönlendirilmeli. 
Adı geçen yerlerin adresleri şöyle: 
1.    Gürçeşme: İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü Laleli, Menderes Cd. No 418, 35380 Buca/İzmir
2.    Bayraklı öğretmenevi
Mansuroğlu, Mansuroğlu Mh. Muhtarlığı, 35030 Bayraklı/İzmir
3. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı (Buz pisti) Kızılay, Buz Sporları Salonu, 506. Sk. No:1, 35030 Bornova/İzmir

Editör: Haber Merkezi