EFE CAN TAN/ İZ GAZETE - Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrasında bir dizi kısıtlama ve yasak açıklandı. Karara göre AVM’ler, restoranlar, berber ve kuaförlerin çalışma saatleri 10.00 ile 20.00 arasında sınırlandırıldı. Restoran, lokanta, kafe gibi yeme ­içme yerleri söz konusu saatler arasında sadece paket servis veya gel-­al hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Tamamen kapanmadığımıza şükrediyoruz!

Yasakların açıklanmasının ardından İz Gazete’ye konu hakkındaki fikirlerini aktaran İzmir Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Bilgin; ‘’Biz tamamen kapanmadığımıza şükrediyoruz. Bir destek paketi açıklanmasını da beklemiyoruz şu an, böyle bir sinyal yok. Bir de zaten deprem felaketi yaşadık bazı bölgelerdeki esnaflarımız çok mağdur. Nereden baksak çıkmaz sokak… Üzüntümüz çok yüksek… Bizim sadece kira ve Bağkur masraflarımız ödense bizim için olumlu bir gelişme olurdu. Örneğin; 1 sene sizden Bağkur parası almayacağım denmeli… Almayacağım denmeli ama çünkü ötelemek bizim işimize gelmiyor başladığında bu kez daha büyük bir yük altına giriyoruz.

Biz zaten perişan olmuşuz!

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Aykut Yenice ise ‘Biz zaten perişan olmuşuz’ demekle yetindi ve henüz yasaklarla ilgili toplantı yapmadıklarını söyleyerek bu konuda bir basın açıklaması yapılacağını belirtti.

ŞİMDİ BİZE DESTEK VERİN ZAMANI GELİNCE BİZ DE SİZE VERELİM!

İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı da uzun süredir kahvehanelerde oyun oynanmasına izin verilmediği için zor durumda olduklarını yeni kapatma kararları sonrasında ayakta kalabilmek için devletten destek beklediklerini dile getirdi. 

Kırdı; ''Koronavirüsü kimse inkar edemez elbette. Alınan önlemlerin de doğru olduğunu düşünüyorum fakat kapatmaların yapılırken devletin katkı sağlaması gerekmekte. Biz yıllardır bu devlete vergi veren, işçi çalıştırarak istihdam yaratan bir meslek kuruluşuyuz. Aynı zamanda siyasetçilerin siyaset yaptığı mekanlar bizim işletmelerimiz. Bizim de devletten taleplerimiz var bu durumda. Esnaf teşkilatlarına da destek olunmasını bekliyoruz. Anayasa’nın 173. Maddesine göre ‘Devlet esnaf ve sanatkarları korur ve koruyucu tedbirler alır’ maddesinin dikkate alınmasını istiyoruz. Bizim birçok giderimiz, yanımızda çalışan insanlar var. Bu insanlar ve bizler çok zor durumda kalacağız. Başka bir açıdan bakarsak biz zaten kapalıydık, bizler oyun oynatarak para kazanıyorduk kağıt ve tavla gibi. Bizim açık olmamızın bir önemi yoktu. Zaten kapalı olan kahvehaneler tekrar kapatıldı ama bu yeni durumda devletin gücü kadar 3 bin lira, 4 bin lira işletme sahiplerine verin ki buralar ayakta kalabilsin. Şimdi bize destek verin ki biz de zamanı gelince size destek verelim.''

Editör: Haber Merkezi