İstanbul, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gözdesi olan şehirlerden biridir. Yerli ve yabancı birçok turistin ilgi odağı olmayı başaran rüya şehir, dünyanın pek çok yerinden ziyaretçi akınına uğrar. Yedi tepeli şehir olarak tanınan İstanbul, tarihi ve doğal güzellikleriyle görenleri büyülemeyi başarır. Turistik anlamda da gezginlerin favorisidir. Siz de uçak bileti fırsatlarını yakından takip ederek, İstanbul’a en ekonomik şekilde uçuş yapabilirsiniz. 

İzmir’den İstanbul’a seyahat edecek misafirlerin, ulaşım hakkında bilgi sahibi olması önemlidir. İzmir’den İstanbul’a uçuşlar, şehir merkezine yaklaşık olarak 16 km uzaklıkta bulunan Adnan Menderes Havalimanı üzerinden gerçekleşir. 

İstanbul, konaklama açısından oldukça zengin bir şehirdir. Burada, herkesin bütçesine uygun bir otel bulması mümkün. İstanbul’da konaklamak için en çok tercih edilen ilçeler; Taksim, Kadıköy, Levent, Maslak, Galata, Eminönü ve Beşiktaş’tır. Şehrin tarihi dokusunu yakından tanımak isteyenlerin, konaklama tercihlerini Avrupa yakasında yana kullanmaları daha iyi olur. Bu ilçelerde yer alan konaklama seçeneklerini değerlendirmek için öncesinde mutlaka otel rezervasyonu yaptırmak gerekir. İstanbul’u görmek için sabırsızlananlar, Pegasus’un sunduğu  İstanbul uçak bileti fırsatlarını kaçırmasın! 

En Popüler Yerler

İstanbul, şarkılara ve şiirlere konu olmuş en gözde şehirlerden biridir. Gerek tarihi gerekse doğal güzellikleriyle yurdun ve dünyanın her yerinden birçok misafire ev sahipliği yapmıştır. Peki, İstanbul’a gelenlerin mutlaka gezmesi gereken yerler nerelerdir? İşte, İstanbul’u ziyaret edenlerin muhakkak görmesi gereken popüler adresler:

- Tarihi Yarımada: Suriçi ismiyle de bilinen Tarihi Yarımada, İstanbul’u ziyaret eden turistlerin vazgeçilmez adreslerinin başında yer alıyor. İstanbul’un tarihi dokusunu başarılı bir şekilde gözler önüne seren Suriçi, şehrin ilk olarak kurulduğu yer olması nedeniyle büyük bir öneme sahip. Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi’nin çevrelediği yarımada, İstanbul’a seyahat edenlerin gözdesidir. Bölgenin en popüler lokasyonları Eminönü ve Sirkeci’dir. Yeni Camii, Eminönü Meydanı, Mısır Çarşısı ve Sirkeci Tren Garı semtin tarihi dokusunu en iyi şekilde temsil ediyor. Tarihi Yarımada’nın en çok ziyaret alan lokasyonlarından biri de Sultanahmet’tir. Dünyanın en gözde tarihi yapılarından biri olan Ayasofya Camii de burada yer alır. Sultanahmet’in biraz ilerisinde, dünyaca adını duyurmuş Kapalıçarşı ve Beyazıt yer alıyor. Tarihi Yarımada’ya gelenlerin mutlaka görmesi gereken en önemli adreslerden bir diğeri de Topkapı Sarayı’dır. Sadece Topkapı Sarayı’nı gezmek için bile gezginlerin en az bir günlerini ayırmaları gerekir.

- Taksim Meydanı & İstiklal Caddesi: Kutlamaların merkezi olarak da kabul edilebilen Taksim Meydanı, İstanbul’da görülmesi gereken en güzide yerlerden biridir. Cumhuriyet Anıtı’nın yer aldığı bu meydan, turistlerin en çok ziyaret ettiği adresler arasındadır. İstiklal Caddesi de, Taksim’i ziyaret edenlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Adına şarkılar yazılan bu cadde, renkli ve hareketli olması yönüyle gezginlerin favorisi olmayı başarır.

- Galata Köprüsü: Haliç üzerine inşa edilen Galata Köprüsü, eşsiz manzarasıyla balıkçıların vazgeçilmez rotalarından biridir. Galata Köprüsü’nün alt kısmında birçok restoran yer alır. Gezginler, buradaki restoranlarda İstanbul’un enfes lezzetleriyle tanışabilir ve Galata Köprüsü’nün fotoğrafını çekerek anılarını ölümsüzleştirebilirler.

- Çamlıca Tepesi: Çamlıca Tepesi doğayı kucaklamak ve temiz hava almak isteyen turistlerin favorisidir. İstanbul Boğazı’nın göz kamaştıran manzarasının en iyi şekilde seyredildiği Çamlıca Tepesi, şehrin gürültüsünden uzak bir gezi vadeder.

Tüm bunlara ek olarak; Pierre Loti Tepesi, Yıldız Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Nişantaşı, Eyüp Sultan Camii, Haydarpaşa Garı, Bağdat Caddesi, Anadolu Kavağı, Kız Kulesi, Moda, Galata Kulesi, Belgrad Ormanı, Emirgan Korusu, Rumeli Hisarı İstanbul’da gezilmesi gereken başlıca adresler arasında yer alır.

Editör: Haber Merkezi