“İzmir’in Üniversiteleri ve İzmir’in Kulübü, İzmir Körfezi’nde Buluşuyor” başlığını taşıyan proje kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi’nden 125 öğrenciye yelken eğitimi verilecek. Eğitim alan gençler içerisinden oluşturulacak üniversite yelken takımları 24-25 Mart 2018 tarihlerinde eş teknelerle İzmir Körfezi’nde şenlik havasında yarışacak. Organizasyona katılacak olan ekiplerin denizde kullanacakları ekipmanlar ise İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından sağlanacak.

İZMİRLİLERE GÖRSEL ŞÖLEN

Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) Komodoru Dr. Akif Sezer, geçen yıl İzmir’deki üniversitelerin yelken topluluklarıyla iletişime geçerek Genç EAYK’yı oluşturduklarını belirterek, “Bu oluşumun ilk organizasyonunda üniversiteli yelkencileri Körfezde buluşturarak bir şenlik havası yaratmak amaçlandı. İzmir’in 5 üniversitesindeki yelken topluluklarından 125 öğrenci, Bear Sailing Yelken Okulu’nun eş tekneleriyle Levent Marina’dan denize çıkıp eğitim alacaklar” dedi.

Üniversitelerin yelken takımlarının 24-25 Mart’ta eş teknelerle şenlik havasında rekabet edeceklerini belirten Sezer, “Etkinliğin İzmirliler adına görsel bir şölen olabilmesi için rotalar özel olarak belirlenecek. Aralarında lig usulu karşılaşacak olan 5 takımın mücadelesinde kazanan yine gençlik ve spor olacak. Bu şölenin önümüzdeki yıllarda ülkemizin tüm üniversitelerinin katılacağı bir etkinlik olmasını istiyoruz. Yelken sporunun gelişmesi adına gençlere destek olmak gerektiğinin bilincindeyiz. Bu organizasyonla hem Körfezde yelkene dikkat çekmeyi hem de gençleri yelkenciliğe özendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, deniz ve liman şehri İzmir’in, yelken sporu başta olmak üzere su sporlarıyla eski günlerine döneceğini söyledi. Öztürk, “Gençleri yelken sporuyla ve İzmir’in deniziyle buluşturacak her proje çok önemli. Sırtımızı denize döndüğümüz günler geride kaldı. Çocuklarımızın ve gençlerimizin katılacağı farklı etkinliklerle yüzümüzü hep denize doğru çevireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi