İZ GAZETE- Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi ilan ettiği koronavirüs ile ülkemiz de mücadele ederken, İçişleri Bakanlığı, iki gün süre ile sokağa çıkma yasağı olduğunu duyurdu. Son dakika gelen haber şok etkisi yaratırken vatandaş sokaklara döküldü, fırınlarda kuyruk oluştu. İzmir'in siyasi yüzleri ise, bu son dakika gelen karara tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: "İlk korona virüs vakası 11 Mart'ta görüldü. Yarın 1 ay olacak. 1 ayda ulaşılan BULAŞ sayısına sokağa çıkma yasağını ilan etme beceriksizliğinizle 2 saatte ulaşacaksınız. Yazıklar olsun."

"Sokaklardaki kuyrukların sorumlusu, 9 Nisan'da alınan kararı yasağa 2 saat kala duyuranlardır! CHP'li belediyelerle uğraşmaktan başka bir iş yapmayanlardır! Yönetemiyorsunuz, dökülüyorsunuz. Bırakın belediyelerimiz yapsın!"

https://www.izgazete.net/images/upload/image_75.png

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: "Cuma akşamı saat 22.00'de yasağa 2 saat kala bütün marketler kapalıyken sokağa çıkma yasağı! Herkeste panik ve izdiham.Tamam sokağa çıkma yasağı ilan edilsin dedik ama baskın basanındır anlayışıyla değil. Hayırdır devlet vatandaşına gol mu atıyor? #TürkiyeYönetilmiyorSavruluyor"

https://www.izgazete.net/images/upload/DENYZ_YUCEL.jpg

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: “Sokağa çıkma yasağını, vatandaşa önceden haber vermeksizin market, bakkal ve büfelerin tamamı kapandıktan sonra ilan eden ülkeye Türkiye denir!

CHP İzmir Milletvekili Sevdan Erdan Kılıç: “Temas, izolasyon bir anda yerle bir oldu. Bütün marketler, fırınlar, sokaklar insan seli. Plansızlığın kitabını yazdı iktidar akşam. Genelgesiz ve 2 saat kala ilan edilen  sokağa çıkma yasağı  sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Akıl var izan var!”

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: İzmir'in bir çok yerinde insanlar alışveriş yapmak için sokağa dökülmüş durumda. Alınan tedbirler yurttaşlarımızı korumaya yönelik olması gerekirken panik havası yaratmıştır. 2 günde yaratılmak istenen izole ortam şimdiden amacının dışına çıkmıştır.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu: "Sokağa çıkma yasağını ilan etmeyi bile planlayıp beceremeyen bir hükumet tarafından yönetilmek içimizi acıtıyor. Yazık bu ülkeye."

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay: "Akıl alır gibi değil. Pervasız, ciddiyetsiz, keyfi yönetimin geldiği nokta."

Editör: Haber Merkezi