Akdeniz Üniversitesi, Egeli üretken bilim insanı Prof. Dr. Sıkı’yı İzmir Kuşcenneti ve Gediz Deltası ekosisteminin korunmasına yönelik yol gösterici ve örnek çalışmalarından dolayı ödülle taçlandırdı.

Kamuoyunun “Kuşçu Hoca” olarak tanıdığı ve 36 yıllık akademik hayatının tamamını Gediz Deltasındaki İzmir Kuşcennetinin 1982 yılından beri korunması, geliştirilmesi, bilim alemine ve kamuoyuna tanıtılması için mücadele eden Prof. Dr. Mehmet Sıkı’ya, Akdeniz Üniversitesi tarafından 2017 yılı “Çevre Hizmet Ödülü” verilmesine karar verildi. Bu karar; Ulusal Danışma Kurulu, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurullarının ortak toplantısında yapılan nihai değerlendirme sonucunda alındı.

Akdeniz Üniversitesi tarafından verilen Çevre Hizmet Ödülleri; Türkiye, Antalya ve Akdeniz Üniversitesi ölçeği ile Bilim Onur, Bilim, Bilim Hizmet, Çevre Hizmet, Çevre Özel ve Çevre Teşvik ödüllerinden oluşuyor.

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda E.Ü. Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı; “İzmir Kuşcenneti-Gediz Deltası ekosisteminin korunmasına yönelik yol gösterici ve örnek çalışmalarından dolayı” 2017 yılı Bilim Hizmet Ödülüne layık görüldü.

Akdeniz Üniversitesi’nin 21. Çevre Hizmet Ödülleri’nin çok önemli ve anlamlı bulduğunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Sıkı, “Bilim Hizmet Ödülüne beni layık gören Akdeniz Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum. 36 yıldan beri İzmir Kuşcennetini yaşatma, yasal koruma statüleri kazandırma ve bilim alemine-kamuoyuna tanıtma mücadelem Akdeniz Üniversitesi yöneticileri tarafından takdir edildi. Son derece mutluyum. Bu uzun soluklu çalışmalarım süresince beni destekleyen bütün kişi, kurum ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Çevre koruma çalışmalarımın gençlere örnek olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi