Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir’in İlk Alışveriş Merkezi (AVM) olarak bilinen, 1998 yılından bu yana hizmet veren Park Bornova Outlet Center, uygun fiyatlı ürünleri, hijyen titizliği, sosyal aktivite alanları ve huzur ortamı ile İzmirlilerin gönlünde kurduğu tahtı koruyor. Kentin en gözde AVM’leri arasında gösterilen Park Bornova Outlet Center, ziyaretçilerin memnuniyetini birinci öncelik olarak görüyor. Haziran ayında başlattığı ‘1950 ile 1985 Arası Klasik Araçlar Koleksiyonu Sergisi’ ile tarihe ışık tutan araçları ziyaretçilerin gösterimine sunan Park Bornova, nostaljik ruhuyla fark yaratıyor.

‘HUZUR, GÜVEN VE SAĞLIK’

AVM’nin vizyonu, pandemi süreci, sergi ve sosyal sorumluluk çalışmaları hakkında İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan Park Bornova Genel Müdürü Tamer Cebeci, “Park Bornova, İzmir’in İlk AVM’si olması dolayısıyla İzmirlilerin gönlünde ayrı bir taht kurmuştur. “Park Bornova’mız, 21’inci yüzyılın şartlarına göre kendini güncellemiş, modernleşmiş ve bir AVM’de olması gereken tüm kriterleri donanmış bir vaziyette İzmir’in en gözde AVM’lerinden biridir. Mottomuz; huzur, güven ve sağlık. Ziyaretçilerimizin memnuniyeti ise en büyük önceliğimiz. Çalışmalarımızı ve seçimlerimizi, ziyaretçilerimizin talepleri belirliyor” dedi.

‘DAHA UYGUN FİYATLAR’

“İzmir’in en uygun fiyatlı Outlet AVM’siyiz” diyen Cebeci, “Bütün İzmir ve çevre illerde yaşayanlar, en uygun fiyatlı ürünü burada bulacaklarını bilincinde. İzmir’de diğer büyük AVM’lerdeki aynı ürünün satış fiyatı ile Park Bornova’daki satış fiyatı arasında Park Bornova lehine yüzde 35 fark var. Aynı ürün bizde daha uygun fiyatlı. Bunun bilincine varmış olan İzmirliler ve çevre illerde yaşayan insanlar da Park Bornova’yı tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

‘KOLAYLIK SAĞLADIK’

Pandemide zorlu bir süreç yaşadıklarını belirten Genel Müdür Cebeci, “Pandemi döneminde iş ortaklarımızın bir kısmı, kirayı ve ortak alan giderlerini karşılayamadığı gerekçesiyle kapandı. Kalan kurumsal ve büyük markalarımız, güçlü bir finansal yapıları olduğu için çok etkilenmedi. Fakat ciroları düştü ve biz daha az kazanır hale geldik. Dolayısıyla karımızın çok büyük oranda düştüğü aylar oldu. Bunun yanında, temizlik ve hijyen için iş gücü alımına çok ciddi maliyetler harcadık. AVM’lere hayat veren hafta sonu ziyaretleridir. Dolayısıyla hafta sonu kısıtlamaları bizi çok etkiledi. Yine de birçok kiracımıza elimizden gelen kolaylığı yaptık. Ortak alan giderleri ve kiralarda ciddi indirimler yaptık” diye konuştu.

NOSTALJİ, İZMİRLİLERLE BULUŞTU

Tarihe ışık tutan araçlarla nostalji duygusunu ziyaretçilere yaşatmak ve pandemi sürecinde insanların yaşadığı olumsuz ruh halini bir nebze de olsa ortadan kaldırmak için haziran ayı içerisinde ‘1950 ile 1985 Arası Klasik Araçlar Koleksiyonu Sergisi’ni başlattıklarını söyleyen Cebeci, “Motorlar dahil toplamda 32 tane, tarihe meydan okuyan araç Park Bornova’mızda sergileniyor. Bundan 11 yıl önce, aynı sergiyi yaptığımızda çok güzel etkiler yaratmıştı. Çünkü meraklıları çok fazla. Yani, nostalji, 11 yıl aradan sonra yine Park Bornova’da İzmirlilerle buluşmuş oldu. Çok güzel tepkiler aldık. Serginin başlaması itibarıyla ziyaretçi sayımızda yaklaşık yüzde 50 artış oldu. Bu ziyaretçilerimiz sadece İzmir içinden değil, çevre ve uzak illerden gelen çok sayıda ziyaretçimiz var. Gelip görenler çok mutlu oldular. Sergimiz 30 Kasım’da sona erecek, bundan önce herkesi bu özel sergimizi görmeye davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.

‘BİRÇOĞUNUN HİKAYESİ VAR’

Sergilenen birçok aracın hikayesi olduğunun altını çizen Cebeci, “Örneğin, orta alanda yer alan bir 1942 model bir BMW motosikletimiz var. İkinci Dünya Savaşı’nı görmüş ve Naziler tarafından kullanılmış bir motosiklet. Dışarıda, giriş kapısının önünde yer alan kamyonetimiz, adeta nakliyatın tarihçesini gösteriyor. Mesela, Türkiye’de seri olarak üretilen ilk otomobil markası olan 1970 model Anadol var. 1956 model Mercedes var, 1956-1966 yılları arasında birçok ülkenin üst düzey devlet görevi olarak hizmet etmiş. Sergimizde araçların yanı sıra 1960’larda kullanılan; çamaşır makinesi, televizyon gibi antika ev eşyaları da bulunuyor. Aslında sergimizle, standart bir AVM olmanın aksine tarihe ışık tutarak farklı bir bakış açısı da sunuyoruz. Gelen ziyaretçilerimize koleksiyonumuzu içeren güneşlik ve araç kokusu hediye ediyoruz. Nostalji ile kurulmuş olan İzmir’in ilk AVM’si olarak nostaljik ruhumuzu devam ettiriyoruz” dedi.

SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI

Park Bornova olarak hayata geçirmeyi planladıkları sosyal sorumluluk çalışmalarına ilişkin konuşan Cebeci, şunları söyledi: “Çocuklara ve kadınlara yönelik kurslarımızı önümüzdeki aylarda başlatmayı planlıyoruz. Bir sanat atölyemiz var. Çocuklara yönelik, seramik, müzik, drama, satranç gibi etkinlikleri hayata geçireceğiz. Kadınlarımıza yönelik de bin derecede cam işleme ve takı tasarımı kursu yapmayı planlıyoruz. Lise sınavına ve üniversite sınavına hazırlanan ve dar gelirli ailesi olan çocuklara, hazırlık kursları vermeyi hedefliyoruz. Ancak bunlar için önce pandemiden kurtulmamız lazım. Bunların yanı sıra LÖSEV ve Otizm Derneği ile görüşmeler yapıyoruz. LÖSEV, burada, lösemili çocukların aileleri tarafından yapılan el emeği ürünlerin satışını yapacak, bu anlamda onlara yer desteği sağlayacağız. Ayrıca dışarıda bulunan tırımızı, Otizm Derneği’ne bedelsiz vermeyi planlıyoruz, onlarda orayı otizmli çocukların hizmet yapabileceği bir kafe haline getirecek.”

Editör: Haber Merkezi